İsias Otel davasında 4 kamu görevlisi hakkında soruşturma izni verildi

İsias Otel davasında 4 kamu görevlisi hakkında soruşturma izni verildi

Adıyaman Valiliği İl İdare Kurulu, depremde yıkılan İsias Otel'le ilgili dava dosyasından ayrılan Adıyaman Belediyesi'ndeki kamu görevlileri hakkında soruşturma izni kararı verildi.

6 Şubat'ta yaşanan depremde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)li sporcuların ve tur rehberlerinin de aralarında bulunduğu 72 kişiye mezar olan Grand İsias Otel'in yapım ve ruhsat aşamalarında görev almış belediye görevlilerine soruşturma açılmasına izin verildi.

Grand İsias Otel'in çökmesiyle ilgili başlatılan soruşturmada, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Adıyaman Belediyesi'ndeki bazı kamu görevlileri hakkında soruşturma izni talep edildi. Bu talep üzerine Adıyaman Valiliği İl İdare Kurulu, ilgili kamu görevlileri hakkında kararını verdi.

aw214859-03.jpg

Kurul, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma izni talep edilen 8 kişiden 2'sinin hayatını kaybettiği için bu kişiler hakkında soruşturma izni verilmemesine, 2 kişinin ise daimi işçi statüsünde olması nedeniyle 4483 sayılı kanun hükümlerine tabi olmadıklarından genel hükümlere göre işlem yapılmasına, kalan 4 kişi için ise soruşturma izni verilmesine karar verdi.

Soruşturma izni verilen belediye görevlileri arasında 1993 yılında ilk ruhsat aşamasında imzası bulunan İmar Müdürü Y.G., 2001 yılındaki ikinci yapı ruhsatında imzası bulunan Ruhsat Büro Şefi B.B., İmar Müdürü M.S.A. ve Belediye Başkan Yardımcısı O.B. bulunuyor. Bu gelişme, Grand İsias Otel faciasının sorumlularının adalet önünde hesap vermesi için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

İlgili Haberler