İş arayanlara büyük fırsat: İŞKUR, onlarca ilde 150 bin işçi alımı yapacak

İş arayanlara büyük fırsat: İŞKUR, onlarca ilde 150 bin işçi alımı yapacak
İŞKUR iş arayanlara büyük bir fırsat sunuyor. Tam 151 bin kişi istihdam edilecek. İşte detaylar...

Sevcan GİRGİN/ Günboyu

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), ülkenin dört bir yanında istihdamı artırmak ve iş arayanlara yeni fırsatlar sunmak amacıyla büyük bir işçi alımı başlatıyor. Bugün yapılan resmi duyuru ile İŞKUR, 81 ilde toplamda 151 bin işçi alımı yapacağını açıkladı.

Başvuru yapmak isteyen adayların dikkat etmeleri gereken bazı genel şartlar bulunuyor. Başvuracakları kadronun gerektirdiği işleri yapabilecek sağlık koşullarına sahip olmak ve yoğun çalışma temposuna ayak uydurabilecek yetenekte olmak önemlidir. Bu şartları taşıyan adaylar, İŞKUR'un sağladığı istihdam fırsatlarına başvuruda bulunabilirler.

Bu alımlarda en fazla alım yapılan kadrolar arasında beden işçisi (genel) 34,855 kişi, temizlik görevlisi 5,247 kişi, satış danışmanı/uzmanı 3,519 kişi, özel güvenlik görevlisi (silahsız) 2,865 kişi, garson (servis elemanı) 2,864 kişi, paketleme işçisi 2,530 kişi, ambar/depo görevlisi 2,226 kişi, madenci (genel) 2,053 kişi, gazaltı (Mıg-Mag) kaynakçısı 2,030 kişi ve konfeksiyon işçisi 1,887 kişi bulunuyor. Bu kadrolarda istihdam edilmek isteyen adaylar, İŞKUR'un resmi internet adresi üzerinden başvurularını gerçekleştirebilirler. Başvuruları yapmadan önce ilanlarda belirtilen şartları dikkatlice incelemek önemlidir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar