Iris Apfel kimdir? Iris Apfel öldü mü? Iris Apfel neden öldü?

Iris Apfel kimdir? Iris Apfel öldü mü? Iris Apfel neden öldü?
ABD'li moda ikonu Iris Apfel hayatını kaybetti. Ünlü moda ikonunun hayatını kaybetmesinin ardından birçok kişi internette Iris Apfel'in hayatını ve neden öldüğünü araştırmaya başladı. Peki Iris Apfel kimdir? Iris Apfel öldü mü? Iris Apfel neden öldü?

Iris Apfel kimdir?

Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nde doğan iş insanı ve moda ikonu olan Iris Apfel vefat etti. Ünlü moda ikonunun vefat haberinin ardından birçok kişi internette hayatını araştırmaya başladı. Peki Iris Apfel kimdir? Iris Apfel öldü mü? Iris Apfel neden öldü?

IRIS APFEL KİMDİR?

Amerikalı iş insanı, iç tasarımcı ve moda ikonu Iris Apfel, 1921 yılında New York'ta doğdu. Babası cam ve ayna işi yaparken, annesi bir butik işletmekteydi. New York Üniversitesi’nde Sanat Tarihi alanında eğitim gördü ve öğrencilik yıllarında moda ile ilgilenmeye başladı. Moda dergilerinde çalıştı.

1948 yılında Carl Apfel ile evlendi ve 67 yıl süren bir evlilikleri oldu, Carl Apfel'in 2015 yılında ölümüne kadar. Çift, 1950 yılında Old World Weavers (Eski Dünya Dokumacıları) adlı tekstil firmasını kurdu. Apfel, işini 1992 yılında emekli olana kadar sürdürdü ve firma, 17., 18. ve 19. yüzyıl kumaşlarının yeniden üretimi konusunda uzmanlaştı. 9 ABD başkanının yani Truman'dan başlayarak Clinton'a kadar Beyaz Saray dekorasyon işlerini yaptı. Apfel, işi gereği batılı tarzdan uzak ve zanaatkarlar tarafından işlenmiş giysileri satın almak için eşiyle birlikte dünyayı dolaştı.

2005 yılında, The Metropolitan Museum of Art (MET) bünyesindeki Kostüm Enstitüsü, Apfel'in kıyafet ve aksesuarlarından oluşan "Rara Avis" adını verdikleri bir sergi düzenledi.

Bu sergi, Apfel'i şöhrete kavuşturdu ve moda ikonu haline getirdi. Ardından, kendi aksesuar markası olan "Rara Avis"i yarattı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar