İran’dan saldırıya ilişkin ilk açıklama: ABD'yi İsrail'e saldırıyla ilgili uyardık

İran’dan saldırıya ilişkin ilk açıklama: ABD'yi İsrail'e saldırıyla ilgili uyardık
İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İsrail'e saldırı konusunda ABD'ye gerekli uyarıyı yaptıklarını ifade etti.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İsrail'in Şam'daki İran büyükelçiliğine yönelik düzenlediği saldırı sonrasında uluslararası alanda adımlarını sıklaştırıyor. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Abdullahiyan, Belçika, Hollanda ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nden mevkidaşlarıyla yaptığı görüşmelerde İsrail'in ihlallerini gündeme getirdiğini duyurdu.

Abdullahiyan, paylaşımında, "İsrail rejiminin Şam'daki büyükelçilik binasına düzenlediği terör saldırısı ve uluslararası hukukun ve Viyana Sözleşmelerinin ihlalleri gündeme geldi. Ülkemizin pozisyonlarını anlattım. ABD'ye gerekli uyarının yapıldığını vurguladım" ifadelerine yer verdi.

İran Dışişleri Bakanı ayrıca, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile yaptığı görüşmede de İsrail'in Gazze'deki saldırılarının ele alındığını belirtti. Bu diplomatik hamleler, İran'ın İsrail'e yönelik saldırılarını uluslararası alanda sert bir dille kınadığını ve ABD gibi önemli bir aktöre gerekli uyarıları yaptığını gösteriyor.

.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar