İran İsrail'in 5 Filistinli'yi öldürdüğü Cenin baskınını kınadı!

İran İsrail'in 5 Filistinli'yi öldürdüğü Cenin baskınını kınadı!
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentinde 5 Filistinliyi öldürdüğü baskını “şiddetle” kınadı.

Dışişleri Bakanlığı'nın sitesinde yayımlanan açıklamaya göre Kenani, İsrail güçlerinin Cenin kentine düzenlediği, “barbarca” saldırıya tepki gösterdi.

Son aylarda Batı Şeria ve Gazze Şeridi'nde İsrail saldırılarının arttığına dikkati çeken Kenani; çocuk, kadın ve yaşlılar dahil sivillerin katledilmesini, Filistinlilerin mülklerinin ve evlerinin tahrip edilmesini "organize suç" ve "resmi terörizmin ayırt edici özellikleri" şeklinde nitelendirdi. Kenani, uluslararası toplumun, özellikle de Birleşmiş Milletlerin (BM) acilen bu uygulamalara karşı caydırıcı önlemler alması gerektiğini vurguladı.

BM ve ülkelerin Batı Şeria'daki yasa dışı İsrail yerleşimlerinin genişletilmesi konusundaki eylemsizliğinin endişe verici olduğunu belirten Kenani, Batılı hükümetlerin bu konudaki sessizliğini eleştirdi.

Kenani, uluslararası kurumları ve Filistin davasını destekleyen ülkeleri, Filistin halkının haklarını savunmada yasal, insani ve ahlaki sorumluluklarını yerine getirmeye ve İsrail’i uygulamalarından dolayı sorumlu tutmaya çağırdı.

Cenin baskınını "şiddetle" kınayan İranlı Sözcü, İsrail’in bu eylemlerle uluslararası hukuk ve yönetmelikleri ihlal ettiğini vurguladı. İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde yer alan Cenin kentine Apache tipi helikopter de kullanarak düzenlediği saldırılarda biri çocuk, 5 Filistinliyi öldürmüştü. Bu saldırılarda 66 Filistinli, çıkan çatışmalarda ise 7 İsrail askeri yaralanmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar