İran-İsrail geriliminin ardından Tahran Borsası’nda düşüş!

İran-İsrail geriliminin ardından Tahran Borsası’nda düşüş!
İran'ın İsrail'e yönelik düzenlediği saldırılar, Tahran Borsası'nda düşüşe neden oldu.

Tahran Borsası'nda yaşanan sert düşüş, İran basınına yansıdı ve önlem alınması için kesici mekanizmanın devreye alındığı bildirildi.

Borsanın açılmasıyla birlikte başlayan düşüş, kısa sürede tablonun kırmızıya dönmesine neden oldu ve borsada yaklaşık yüzde 2,3'lük bir değer kaybı yaşandı.

Benzer şekilde, altın borsasında da yüzde 3'lük bir düşüş yaşandı.

1 Nisan'da İsrail'in Şam'daki İran konsolosluğuna düzenlediği saldırının ardından dolar, geçen hafta 58 bin Tümen civarında seyrederken cumartesi günü 66 bin Tümen'e kadar yükseldi.

Saldırının ardından doların değeri gece saatlerinde 67 bin Tümen'e kadar yükseldi, ancak gün içinde 66 bin Tümen'e geriledi.

Henüz ekonomik bir tepki gözlenmese de, İran'ın İsrail'e saldırısının piyasalardaki etkisinin bir hafta içinde ortaya çıkması bekleniyor.

İsrail'in 1 Nisan'da düzenlediği hava saldırısında İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2'si general rütbesinde toplam 7 kişi ölmüştü.

İran, saldırının ardından misilleme yapacağını duyurmuş, İsrail ise karşılık vereceğini açıklamıştı.

İran'ın İsrail'e yönelik saldırısıyla ilgili olarak, dün İran'ın yüzlerce kamikaze insansız hava aracı, balistik ve seyir füzesiyle saldırı başlattığı ve bazı askeri hedeflerin vurulduğu belirtilmişti. İsrail ise çoğu saldırının hava savunma sistemleri tarafından önlendiğini ancak güneydeki bir askeri üsse füze isabet ettiğini açıklamıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar