İran Cumhurbaşkanı Ruhani'den Erdoğan'a flaş çağrı

İran Cumhurbaşkanı Ruhani'den Erdoğan'a flaş çağrı
İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin, Erdoğan ile yaptığı görüşmede, Esad ile görüşmesi şeklinde bir teklifte bulunduğu ortaya çıktı.

34 mehmetçiğimizin Suriye'de alçak şekilde şehit edilmesinin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri İdlib'i yayılım ateşine tutmuştu. 

Ruhani ile Erdoğan arasında bir telefon görüşmesi gerçekleşti.

İran devlet televizyonu, telefon görüşmesinde Ruhani’nin Erdoğan’a İdlib’in durumunun çok karışık olduğunu söylediğini belirtti. Ruhani, ayrıca “İdlib’deki masum insanlar korunmalı” çağrısında bulundu.

Reuters’ta yer alan habere göre, Ruhani, görüşmede İdlib’de “kökünden sökülmesi gereken tehlikeli teröristlerin” olduğunu ifade etti.

ZİRVE TEKLİFİNDE BULUNDU 

Ruhani, telefonla görüştüğü Erdoğan'a İran, Türkiye ve Suriye liderlerinin bir zirve toplantısında bir araya gelmesini önerdi.

Ruhani ayrıca Türkiye-Rusya-İran’ın kurduğu Astana sürecinin önemine de vurgu yaparak, Türk, Rus ve İran liderlerinin bir araya geleceği zirve toplantısına Tahran'ın ev sahipliği yapabileceğini de söyledi.

CUMHURBAŞKANLIĞI İLETİŞİM BAŞKANLIĞI AÇIKLADI 

İletişim Başkanlığı tarafından görüşmeye dair yapılan açıklamada “Erdoğan ile Ruhani’nin görüşmesinde, İdlib başta olmak üzere, bölgesel meseleler ve ikili ilişkiler ele alındı” denildi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar