iPhone'ların arkasına dokunarak ekran görüntüsü nasıl alınır?

iPhone'ların arkasına dokunarak ekran görüntüsü nasıl alınır?
Apple iPhone'larda iOS 14 işletim sistemi ile birlikte yeni bir özellik ekledi. Bu özellik sayesinde kullanıcılar telefonların arkasına dokunarak ekran görüntüsü alabiliyor. Peki iPhone'ların arkasına dokunarak ekran görüntüsü nasıl alınır?

Apple iPhone sahiplerine ekran görüntüsü almak için yeni bir özellik sundu. Bu özellik sayesinde artık iPhone sahipleri telefonlarının arkasına dokunarak ekran görüntüsü alabiliyor. Peki iPhone'ların arkasına dokunarak ekran görüntüsü nasıl alınır?

İPHONE'LARIN ARKASINA DOKUNARAK EKRAN GÖRÜNTÜSÜ NASIL ALINIR?

Bu yöntem, iOS 14 veya daha yeni bir sürümünü çalıştıran iPhone'larda 'Back Tap' adlı bir özellik sayesinde gerçekleştiriliyor.

Geleneksel olarak, iPhone'larda ekran görüntüsü almak için Ses Açma ve Güç/Yan düğmelerine aynı anda basılması gerekiyordu. Ancak, bu yeni yöntemle kullanıcılar, arkaya çift dokunma işlemiyle ekran görüntüsü alabiliyorlar. Bu özellik, iPhone'un arkasında bulunan ivmeölçer sayesinde yapılabiliyor. Özellik sadece iOS 14 ve üstü işletim sistemine sahip iPhone cihazlarda çalışıyor.

'Back Tap' adlı özelliği aktif etmek için kullanıcılar, 'Ayarlar' uygulaması üzerinden 'Erişilebilirlik' ayarlarına giderek 'Geri Dokunma' özelliğini etkinleştir seçeneğini seçmeliler. Daha sonra telefonların arkasına dokunarak ekran görüntüsü alabilirler.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar