İnternetten 8 dolara diploma aldı 30 hastayı tedavi etti

İnternetten 8 dolara diploma aldı 30 hastayı tedavi etti
Brezilya'da yaşanan 27 yaşındaki bir kadın internetten aldığı diploma ile doktorluk yaptı. 30 hasta sonra yakayı ele verdi.

Brezilya'nın Sao Paulo şehrinde yaşanan şok edici bir olayda, internet üzerinden sadece 8 dolar karşılığında diploma satın alarak sahte doktorluk yapan 27 yaşındaki Mirian Santana, 30 hastayı tedavi ettiğini iddia etti.

TRT Haber'deki habere göre ancak, gerçek mesleğinin ortaya çıkmasıyla birlikte Santana, suçunu kabul etmekten başka çare bulamadı.

New York Post'un haberine göre sahte doktorluk skandalı, uzmanlar tarafından Santana'nın sahte belgesinin tespit edilmesiyle başladı. Diğer sağlık uzmanları, Santana'nın belgesini inceleyerek şüphe duydu ve farklı bir doktaya ait olan sicil numarasını kontrol ettiler. Bu kontroller sonucunda Mirian Santana'nın sahte doktor olduğu açığa çıktı.

İlk iş gününde yakalanan Santana'nın sahte belge kullanarak meslek icra ettiğini belirten polis, genç kadının işinin onaylanmadığını tespit etti. Santana'nın, Belediye Binası ile bir ihale sürecine katılan dış kaynak şirketi aracılığıyla klinikte görev aldığını belirten polis, bu skandalın ardında ciddi bir güvenlik açığı olduğunu vurguladı.

Polise ifade veren Santana, ayda 802 dolar kazandığını ve asıl mesleğinin konuşma terapistliği olduğunu söyledi. Ancak, yasa dışı meslek icrası, ideolojik sahtecilik, sahte belge kullanma, hayati tehlike oluşturma ve zimmete para geçirmeye teşebbüs suçlarından dolayı tutuklandı.

Olay, sağlık sektöründe güvenilirliğin önemini bir kez daha gündeme getirirken, yetkililer sahte belge üretimi ve kullanımına karşı daha sıkı önlemler alınması çağrısında bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar