Inter Milan'ı yenerek Serie A'da 2. yıldızı taktı

Inter Milan'ı  yenerek Serie A'da 2. yıldızı taktı
İtalya Serie A'nın heyecan dolu derbi mücadelesinde, Milano'nun iki devi Inter ve Milan, futbol tutkunlarını büyüledi. Giuseppe Meazza Stadı'nda gerçekleşen bu çekişmeli karşılaşmada Inter, rakibi Milan'ı 2-1 mağlup ederek Serie A'da 20. şampiyonluğunu elde etti ve tarihine yeni bir yıldız daha ekledi.

Maçın ilk yarısında Inter, Francesco Acerbi'nin fileleri havalandırdığı golle 1-0 öne geçti. İkinci yarıya da hızlı başlayan Inter, Marcus Thuram'ın kaydettiği golle farkı ikiye çıkardı. Ancak Milan, Oluwafikayomi Tomori'nin skoru 2-1'e getiren golüyle umutlandı. Maçın kalan dakikalarında Milan, skoru dengelemek için çaba sarfetse de başarılı olamadı ve Inter sahadan galip ayrıldı.

Milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu, Inter formasıyla ilk 11'de sahaya çıkarken, maçın son dakikalarında oyundan çıktı. Mücadelenin sonlarına doğru yaşanan bir tartışma sonucunda Milan'dan Theo Hernandez ve Inter'den Denzel Dumfries kırmızı kart görürken, Milan'ın Davide Calabria da 90+7. dakikada kırmızı kartla oyun dışında kaldı ve takımını 9 kişi bıraktı.

Bu galibiyetle Inter, ligde 86 puanla zirvede yer alarak şampiyonluğunu garantilerken, Milan ise 69 puanla ikinci sıradaki yerini korudu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar