Instagram'ın yeni özelliği kullanıcıları ikiye ayırdı! "Bu özellik çok kavgaya sebep olur" dedirtti

Instagram'ın yeni özelliği kullanıcıları ikiye ayırdı! "Bu özellik çok kavgaya sebep olur" dedirtti
Ünlü sosyal medya platformu Instagram, DM yoluyla gönderilen mesajları hakkında yeni bir özellik getiriyor. Özellik sosyal medya kullanıcılarını ikiye ayırdı.

Instagram'ın yeni özelliği kullanıcıları ikiye ayırdı! "Bu özellik çok kavgaya sebep olur"

Instagram Başkanı Adam Mosseri, tarafından, kullanıcıların okundu bilgilerini etkinleştirmeyi ya da devre dışı bırakmayı seçmesine olanak tanıyan yeni bir özelliğin ekran görüntüsü paylaşıldı. Konu hakkında konuşan Mosseri, "Görüldü bilgisini kapatmak, yanıt vermeden önce mesajları okumanıza olanak tanır veya yalnızca belirli kişilerle daha fazla gizlilik sağlar" ifadelerini kullandı.

INSTAGRAM'IN YENİ ÖZELLİĞİ "ÇOK TARTIŞMA YARATIR" DEDİRTTİ

Buna göre yeni özellik devreye girdiğinde kullanıcılar artık gönderdikleri mesajın karşı tarafa ulaşıp ulaşmadığını artık göremeyecekler. Bu yeni özellik iletişimde daha fazla gizlilik sağlarken, rahatlık da getirmiş olacak ve kullanıcıların mesajlaşmalarını daha özel bir deneyim haline getirme amacını taşıyacak.

ÖZELLİK HENÜZ TEST AŞAMASINDA


Kurum tarafından yapılan açıklamaya göre Instagram mesajları için geliştirilen okundu bilgisi özelliğini kapatma seçeneği testleri hala sürüyor. Henüz kullanıma sunulacağı tarih ise net değil.


Söz konusu özellik, sosyal medyayı ikiye bölmüş durumda. Bazı kullanıcılar, mesajlaşmalarında gizlilik olmasından keyif duyarken, kimi kullanıcı ise mesajların okunup okunmadığını merak ettiğini ve bu sebeple özelliğin gelmemesi gerektiğini savundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar