Instagram'da yapay zeka ile konuşma devri başladı

Instagram'da yapay zeka ile konuşma devri başladı
Meta'nın çatı şirketi olduğu Facebook, WhatsApp ve Instagram, yapay zeka gelişimini sürdürüyor. Meta AI artık Instagram'a entegre ediliyor ve kullanıcılarla çeşitli sohbetler gerçekleştirebiliyor.

Meta, yapay zeka çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor ve son olarak kendi yapay zeka modelini Instagram platformuna entegre ediyor. Instagram'a eklenen Meta AI sayesinde kullanıcılar çeşitli sorgularına cevap alabilecek, görseller oluşturabilecek, şiir yazabilecek, öneriler alabilecek veya ChatGPT gibi bir dizi işlevi gerçekleştirebilecek.

Genel amaçlı bir sohbet robotu olan Meta AI, geçtiğimiz yılın sonlarında ilk kez ortaya çıkmıştı. Meta, yapay zeka modelini Facebook Messenger ve WhatsApp gibi ürünlere de entegre etmekte. Dolayısıyla Instagram'a yapay zeka eklenmesi bir sürpriz olmadı.

854.webp

INSTAGRAM'A YAPAY ZEKA GELDİ

Instagram ile entegre edilen Meta AI şu anda halka açık olarak test ediliyor ve henüz bazı kullanıcılar için aktif değil, ancak ilerleyen haftalarda daha geniş bir kullanım sağlanması planlanıyor. Meta AI'ı kullanabilmek için Instagram DM'indeki arama kutucuğunu kullanmanız gerekecek. Meta AI, görünüşe göre Instagram arama çubuğuna entegre edilerek hızlı bir erişim sağlayacak. Meta AI ile bir konuşma başlatmak ise bir arkadaşınıza DM göndermek gibi olacak. Bu sohbet arayüzünde, Meta AI'dan bir hikaye için başlık önerileri alabilir veya içerisinde kedi olan komik Reels videoları gibi önerilerde bulunabilirsiniz.

Ancak Meta, diğer platformlarına eklediği yapay zeka ile Instagram'a eklediği yapay zekayı ayrı tutmuyor gibi görünüyor. Aktarılanlara göre, Reels önerileri aslında WhatsApp'a eklenen Meta AI'dan da istenebiliyor. Dolayısıyla Meta'nın tüm platformlarına aynı sohbet robotunu yerleştirdiği görülüyor. Meta AI ile yukarıda belirttiklerimizin dışında spor, seyahat, egzersiz ve beslenme gibi konularda da konuşabilirsiniz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar