İngiltere'de 130 yıl sonra bir ilk!

İngiltere'de 130 yıl sonra bir ilk!
Prens Harry, ünlü medya grubuna karşı açtığı davada mahkemeye çıkarak, İngiltere'de 130 yıl sonra ifade veren ilk İngiliz Kraliyet ailesi üyesi oldu.

SİNAN ŞAHİN/GÜNBOYU

Kraliyet ailesine ilkleri yaşatan Prens Harry medya davasında tanık olarak yer aldı. Prens, 130 yıldır mahkemede ifade veren ilk kıdemli İngiliz kraliyet ailesi üyesi oldu.

Prens Harry'nin Mirror gazetesini yayınlayan medya grubuna açtığı özel hayatın gizliliğinin ihlali davasında mahkemeye çıktı.

Prens Harry'nin tanık ifadesine başlarken, gazetecileri ve editörleri "ellerine kan bulaşmış" olmakla itham eden Prens Harry, 55 sayfalık tanık ifadesinde hükümete ve basına yönelik sert sözler söyledi.

Hükümetin yeterli denetimi yapmadığını savundu, “Her ikisinin de dibe vurduğuna inanıyorum.” dedi. Prens, Daily Mirror gazetesini suçladı ve “ 11 yaşımdan beri benim ve annemin hayatını cehenneme çevirdi” ifadesini kullandı.

Medya kuruluşlarının özel dedektiflere yaptığı ödeme karşısında dehşete düştüğünü ve basının Meghan Markle ile olan evliliğini bitirmeye çalıştığını da ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar