İngiltere Merkez Bankası CBDC Başkanı, dijital pound hakkında konuştu

İngiltere Merkez Bankası CBDC Başkanı, dijital pound hakkında konuştu
Kripto para sektöründe birçok isim merkez bankası dijital para birimleri ile ilgili açıklamalarda bulunuyor.

İngiltere Merkez Bankası (BoE), merkez bankası dijital para birimi (CBDC) programında önemli gelişmeler kaydetti. BoE’de fintech direktörü Tom Mutton da kısa bir süre önce CBDC’nin gizlilik yönü ve merkez bankasının temel teknoloji olarak neden blok zincirinin ötesinde başka seçenekler arayabileceği hakkında görüşlerini paylaştı.

İngiltere Merkez Bankası (BoE), dijital pound tasarımını tartışmak üzere BoE tarafından düzenlenen teknoloji uzmanlarının yakın tarihli bir toplantısında, CBDC için hangi defterin kullanılması gerektiği konusunda açık bir anlaşmazlık olduğunu söyledi. Böylece banka, blockchain de dahil olmak üzere birden fazla defter teknolojisini denemeyi hedefliyor.

Birleşik Krallık Hazine Bakanlığı ve BoE’nin Nisan 2021’de Birleşik Krallık CBDC’sini araştırmak için ortak bir görev gücü kurmasıyla önerildi. Daha sonra, Şubat 2023’te banka, ana hatlarıyla bir danışmanlık belgesi yayınladı.

BoE’de fintech direktörü Tom Mutton konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı: Özel sektördeki dağıtılmış defter iş modelleriyle uyumlu olmak istiyoruz, ancak dağıtılmış defterlerin geleneksel defterlere göre daha fazla verimlilik sunduğuna ikna olmadık.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar