İngiltere Başbakanı Sunak: Enflasyonu düşürme konusunda ilerleme kaydettik

İngiltere Başbakanı Sunak: Enflasyonu düşürme konusunda ilerleme kaydettik
İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, enflasyonun düşürülmesi konusunda ilerleme kaydettiklerini, enflasyon ne kadar çabuk düşürülürse kendileri için o kadar iyi olacağını belirtti.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak Muhafazakârların yıllık konferansı öncesinde önceliklerini açıklarken hükümetin enflasyonu düşürme konusunda "iyi ilerleme" kaydettiğini söyledi.

İngiltere'de enflasyon oranının yılsonuna kadar Ocak ayındaki seviyenin yarısı olan yaklaşık yüzde 5'e düşmesi bekleniyor ve bu hedefe ulaşılması Sunak'ın yılbaşında ortaya koyduğu beş temel vaadinden birini yerine getirmesi anlamına gelecek.

BBC'ye konuşan Sunak, "Enflasyon insanları daha yoksul hissettiriyor, enflasyonu ne kadar çabuk düşürürsek o kadar iyi, bu yüzden doğru öncelik bu ve iyi bir ilerleme kaydediyoruz" dedi.

ENFLASYONDA DÜŞÜŞ İVMESİ

Enerji maliyetlerinde son dönemde yaşanan yükseliş enflasyon beklentilerinin de yukarı yönlü olmasına neden olurken İngiltere'den gelen son veriler farklı bir duruma işaret etmişti.

Ülkede Ağustos ayında yıllık enflasyon yüzde 6,7 olarak kaydedildi. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin beklentisi yıllık enflasyonun yüzde 7 olması yönündeydi. Temmuz ayında ülkede enflasyon yüzde 6,8 olarak kaydedilmişti.

Aylık tarafta da gerçekleşme beklentinin oldukça altında kaldı. Ağustos ayında ülkede tüketici fiyatları bir önceki aya göre yüzde 0,3 arttı. Bu veriye ilişkin beklenti yüzde 0,7 olarak belirlenmişti. Temmuz ayında ülkede ise eksi yüzde 0,4'lük enflasyon gerçekleşmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar