İmamoğlu'nun Sivas mitingine suç duyurusu

İmamoğlu'nun Sivas mitingine suç duyurusu
Erzurum'da taşlı provokasyona maruz kalan İBB Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu hakkında Sivas’ta belirlenen alanın dışında miting yaptığı iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu.

7 Mayıs’ta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu Mevlana caddesinde Sivaslılarla buluşmuştu.

Sivas Merkez 1. İlçe Seçim Kurulu tarafından belirlenen alanın dışında halka seslendiği gerekçesiyle AKP adına İlçe Seçim Kurulu Üyesi Av. Bünyamin Er tarafından suç duyurusunda bulunuldu.

Suç duyurusunun ardından açıklama yapan Er, Sivas''ta miting yapılabilecek alanın Sivas Hükümet Meydanı olarak belirlendiğini ifade ederek, “298 sayılı seçim kanununun 50 maddesi Yüksek Seçim Kurulu''nun kararları istikametinde ve mevzuat günlerine göre 4 Mayıs 2023 ve 13 Mayıs 2023 tarihleri arasında açık yerlerde propaganda serbestliğine ilişkin denetim ve gözetimin etkisi ilçe seçim kurullarına aittir. Bu tarihten önce valiliğe Sivas Merkez 1. İlçe Seçim Kurulu tarafından 22.04.2023 tarihinde bir karar aldık. Bu karar gereğince Sivas''ta miting yapılabilecek bir alan olarak Sivas Hükümet Meydanı belirlemiştir. Bu kararın istikametinde seçime katılan tüm siyasi partilere ve bağımsız adaylara bu karar bildirildi” dedi.

(İHA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar