İmamoğlu'ndan yolsuzluk açıklaması!

İmamoğlu'ndan yolsuzluk açıklaması!
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçmiş dönem ile ilgili ellerinde rahatsız edici verilerin olduğunu belirterek, "Açıkçası mali yönden de iyi yönetilmeyen bir büyükşehir belediyesi olduğunu gözlemledik" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu geçmiş döneme ait verilerin incelenmesinin sürdüğünü belirterek ellerinde rahatsız edici verilerin bulunduğunu ve tespitlerini kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi. DW Türkçe’de açıklamalar yapan İmamoğlu, gerekli tasarruf tedbirlerini aldıkları sürece İstanbul’un geleceğinin parlak olduğunu sözlerine ekledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

“Toplumun ve gerekli kurumların denetlemediği kapalı devre bir büyükşehir belediyesi sistemi var. Şirketler tarafından yönetilen bütçe, genel bütçenin neredeyse 3’te 2’si… Böyle bir bütçenin yönetildiği bir ortamda siz şirketlerin Sayıştay tarafından denetlenmediği bir ortamda şüpheler daha yoğun olabiliyor. Bizi rahatsız eden veriler elimizde var. Şeffaflığı ele alan bir belediye yönetimini devreye sokacağımız için ne yazık ki tespitlerin daha da büyüyeceğini görüyoruz.  Açıkçası mali yönden de iyi yönetilmeyen bir büyükşehir belediyesi olduğunu gözlemledik. Aranın çok açıldığı, gelir gider dengesinin çok bozulduğu bir 4 yıl söz konusu. Bugün gelinen nokta büyükşehir belediyesi için çok sağlıklı bir nokta değil.”

İSTANBUL’UN SIKINTILARI BOL”

“Ama İstanbul kaynakları güçlü, fırsatları çok olan bir şehir. Biz İstanbul’da büyük başarılar elde edebileceğimizi, tasarrufla israfı da yok ederek çok ciddi kazanımlarla İstanbul’un geleceğine muazzam bir tablo ortaya koyabileceğimizi şimdiden görebiliyorum. Bu bizim hem yatırım gücümüzü destekleyecek hem de ihtiyaç duyulduğunda borçlanma noktasında Türkiye’nin en ucuz borçlanabilecek kamu kurumlarından biri hatta birincisi olmayı hedefleyebileceğimizi öngörüyorum. Ben felaket tarifi yapmayı sevmem. Sıkıntıları bol bir İstanbul… Hatta sıkıntıları çok olan bir Türkiye ekonomisi mevcut. Ama hem Türkiye hem de İstanbul fırsatları olan bir pozisyonda. Biz çağdaş bir yönetim ortaya koyduğumuzda hedeflerimize ulaşacağımızı görüyorum. “

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar