İmamoğlu'ndan İstanbulkart'ı olanlara otopark müjdesi

İmamoğlu'ndan İstanbulkart'ı olanlara otopark müjdesi
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbulkart sahiplerine otopark ücretlerine yüzde 50 indirim uygulanmasını sağlayacaklarını duyurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbulkart sahiplerine yönelik yeni bir uygulama olan "Park Et Devam Et" sistemini duyurdu.

Bu sistem sayesinde İstanbul'da seçili İspark otoparklarında aracını park eden ve ödemesini İstanbulkart ile yapanlar yüzde 50 indirimden yararlanabilecekler.

İmamoğlu'nun yaptığı açıklamaya göre, "Park Et Devam Et" sistemiyle sürdürülebilir ulaşımı desteklemek ve kent merkezlerine yapılan kişisel araçlı yolculukları azaltmak hedefleniyor. Bu kapsamda İBB, İstanbul'da seçili İspark Park Et Devam Et otoparklarında aracını park edenlere, ödeme işlemlerini İstanbulkart ile gerçekleştirmeleri halinde yüzde 50 indirim imkanı sunacak.

İmamoğlu'nun paylaşımında şu ifadeler yer aldı: "İstanbul’da Park Et Devam Et Devri! Sürdürülebilir ulaşımı desteklemek ve kent merkezlerine yapılan kişisel araçlı yolculukları azaltmak amacıyla Park Et Devam Et sisteminin kapsamını genişletiyoruz. Seçili İspark P+D otoparklarında aracınızı park edin, İstanbulkart’ınızı kullanarak toplu taşıma araçlarıyla devam edin; dönüşte otopark ücretini de İstanbulkart ile ödeyerek otopark ücretinde %50 indirim kazanın."

Bu uygulama ile İstanbul'da yaşayan ve İstanbulkart sahibi olan vatandaşların toplu taşıma kullanımını teşvik etmek ve şehir içi trafiği rahatlatmak amaçlanıyor. İmamoğlu'nun açıklamasına göre, Park Et Devam Et sisteminin genişletilmesiyle birlikte İstanbullular, araçlarını park edip toplu taşıma araçlarıyla seyahat ederek daha ekonomik ve çevreci bir ulaşım tercihi yapabilecekler.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar