İmamoğlu: Hükümetin katkısı yok İGDAŞ’ın payı kesildi

İmamoğlu: Hükümetin katkısı yok İGDAŞ’ın payı kesildi
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Doğal gaz indirimini değerlendiren İmamoğlu "Hükümetin katkısı yok İGDAŞ’ın payı kesildi" dedi.

İMAMOĞLU’NDAN DOĞAL GAZ İNDİRİMİ AÇIKLAMASI!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

EPDK’nın yapmış olduğu doğal gaz indirimine ilişkin değerlendirmede bulunan İmamoğlu “Hükümetin katkısı yoktur İGDAŞ’ın payının kesilmiş hali vardır. Tüm vatandaşlarımız bunu bilsin” dedi.

İmamoğlu doğal gaza yapılan indirim, Fatih Sultan Mehmet tablosuna ilişkin değerlendirmelerde yaptı.

İmamoğlu’nun açıklamalarında yer alan ifadeler şöyle:

DOĞAL GAZ İNDİRİMİ

Doğalgazın en büyük payını dağıtım yapan kurum gaz dağıtım şirketlerinin tarifelerini planlayan EPDK. Genelde istişare ile bu konular tartışılır, konuşulur ama hiçbir istişare yapmadan biz indirim yaptık dedikleri bir açıklama yaptılar. Burada yaptıkları şey İGDAŞ’ın kendi idari paylarını yönettiği kısmın yüzde 56’sını keserek bir fiyat açıklamaları oldu. Aslında İGDAŞ’ın payından kesmiş oldular. Yoksa İGDAŞ’a giriş ile ilgili herhangi bir indirim yoktur. İGDAŞ’ın kesintinin yapılmış payı ile beraber idari giderlerini bile karşılayamama riski vardır. Bu bir nevi İstanbul’un kurumlarının elini daraltma girişimidir. İnsanlar bir sıkıntı çekmese neden böyle bir hamle yapılsın. İGDAŞ olarak İstanbulluların bütçesine bir katkı sunuluyorsa bu bizim için sevindiricidir. Hükümetin katkısı yoktur İGDAŞ’ın payının kesilmiş hali vardır. Tüm vatandaşlarımız bunu bilsin.

BAKAN SOYLU

Kendi iftiralarını kayda geçerken yaratanın ismini oraya eklemesin. Daha geçenlerde deyip yaptığı açıklamadan sonra bunu döndürüp ta kovid dönemindeki paralara el konması ile ilgili telefona götürmesi acizliktir. İstifa etmesi konusundaki cesareti gösterememesinden dolayı böyle bir kaçak yol arıyor. Kendisini ilgili kişiye havale ettim. O da Sayın Cumhurbaşkanıdır.

FATİH SULTAN MEHMET TABLOSU

Fatih Sultan Mehmet’in tablosunu ülkemize getirmekten onur ve gurur duyuyoruz. Benim hayranlık duyduğum geçmişimizin önemli yöneticilerinden, padişahlarından biri. Öyle bir eseri ardından da Kanuni Sultan Süleyman’ın tablosunu getirdik. Bizim bu yaptığımız işi valilik üzerinden bir soruşturma şikayeti üzerinde yapmışlardı. Valilik baktı ki bu işin arkası boş soruşturmaya gerek yoktur kararı verdi. Elbette AK Parti’nin teşkilat olarak genel merkezinde İstanbul’da aklı başında yöneticileri var. Bu tutum onlara da zarar verecek görüyorum, uyarıyorum. Bu işin arkasını bırakmayacağım. Tabloyu neden aldın diye sorgulanmak bana gurur duydurur.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar