İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'nun isteğini görmezden geldi

İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'nun isteğini görmezden geldi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan 7 bölgeye atanacak koordinatörler için tavsiye istediği, İmamoğlu'nun ise bu talebi cevapsız bıraktığı iddia edildi.

28 Mayıs seçimleri sonrası suların giderek ısındığı Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP), seçimin muhasebesi MYK değişikliğe bitmişe benzerken, İmamoğlu'nun açıklamaları tartışmaları yeniden alevlendirmişti.

İMAMOĞLU TAM ANLAMIYLA KAZAN KALDIRDI

İmamoğlu, kapsamlı bir değişiklik olması gerektiğini belirterek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef tahtasına koyarken, parti içerisinde genel başkanlığa talip olduğunu belirten bir dizi demeçe imza attı.

Yaşanan tartışmaların ardından CHP'nin yeni MYK'sında İmamoğlu'na yakın hiçbir ismin yer almaması dikkat çekti. Son olarak Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan örgütleri 7’ye bölecek ve her bir bölgeye koordinatör atayacak yeni planı için isim istediği ancak İmamoğlu’nun öneride bulunmadığı iddia edildi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından “değişim” talepleri üzerine MYK’da köklü bir değişikliğe giden Kılıçdaroğlu, Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’ya yeni MYK’da yer vermezken, örgütleri de kendisine bağlamıştı.

Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu, kısa süre içerisinde örgütlerle ilgili yeni bir yapılanmaya gidecek ve örgütleri 7 bölgeye ayıracak. Her bölge için bir koordinatör atamayı planlayan Kılıçdaroğlu, seçeceği isimleri de parti içi dengeleri gözeterek atayacak.

"İSİM VER TALEBİNİ CEVAPSIZ BIRAKTI"

T24’ten Eray Görgülü’nün haberine göre, Kılıçdaroğlu’nun özellikle güçlü bir şekilde “değişim” mesajı veren ve dünkü açıklamasıyla bu taleplerini yineleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan da isim önermesini istediği öğrenildi. Ancak, bundan sonraki süreçte Kılıçdaroğlu ile birlikte hareket etmesi beklenmeyen İmamoğlu, bu öneriyi geri çevirdi ve herhangi bir isim önerisinde bulunmadı. Kılıçdaroğlu’nun birkaç gün içerisinde örgütlerle ilgili yeni bölge koordinatörlerini açıklaması bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar