İllegal faaliyetler sebebiyle kaybolan kripto miktarı dudak uçuklattı

İllegal faaliyetler sebebiyle kaybolan kripto miktarı dudak uçuklattı
Web3 güvenlik şirketi Beosin EeagleEye, 2023 yılının üçüncü çeyreğinde kripto para sektöründe yaşanan illegal faaliyetlerde ciddi bir artış görüldüğünü ifade etti.

Şirketin açıklamasına göre, Temmuz - Eylül ayları sırasında, hack saldırıları, kimlik avı dolandırıcılıkları ve rug pull faaliyetleri sebebiyle yaşanan kayıpların miktarı 889,26 milyon dolara ulaştı. Bu miktarın %60’lık kısmından hacker saldırıları sorumlu.

“43 büyük saldırı, toplamda 540,16 milyon dolarlık bir kayıp yaşanmasına neden oldu. Kimlik avı dolandırıcılıkları sebebiyle 66,15 milyon dolarlık kayıp yaşanırken, 81 rug pull olayı sebebiyle de 282,96 milyon dolarlık bir zarar ortaya çıktı”

LAZARUS’UN PAYI BÜYÜK

Güvenlik şirketinin raporuna göre, saldırıların bir kısmından Kuzey Kore hükümeti ile bağlantılı olan Lazarus sorumlu. Araştırma, grubun dört saldırı gerçekleştirerek 208 milyon dolar çaldığını ortaya koydu. Beosin EagleEye’a göre, merkeziyetsiz ticaret ağı Mixin’i etkileyen saldırı, çeyrekteki toplam kayıpların %37’sini meydana getirdi.

Şirket ayrıca, blockchain’ler açısından bakıldığında Ethereum’da 227 milyon dolarlık kayıp yaşandığını ifade etti. Bunun herhangi bir ağdaki en yüksek miktar olduğu vurgulandı. Ethereum ve Mixin, toplam kayıpların %79’unu meydana getirdi. (Daily Hodl)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar