Dünya'da bir ilk! Avukat robot iş başında

Dünya'da bir ilk! Avukat robot iş başında
Dünyanın ilk robot avukatı olarak geliştirilen Rossy yapay zeka, iflas ve icra bölümünde çalışan 50 avukata yardımcı olunması için kullanılacak.

ABD’de, hukuk davalarının hazırlık sürecinde IBM tarafından iflas davaları için geliştirilen Rossy kullanacak. Mahkemede bir ilk hukuk davasında robot savunma yapacak.

IBM tarafından geliştirilen yapay zeka Ross’u iflas ve icra bölümünde çalışan 50 avukata yardımcı olunması için kullanılacak. Amerika’nın en büyük dolandırıcılık davası Bernie Madoff duruşmasında kısmen kullanıldığı ve Ross''un verdiği bilgilerin yararlı olduğu söylendi.

DAVALARA BAKMAYACAK

Güncel yasaların öğretildiği Ross’un, avukatlara istedikleri cevabı bulmak için zaman kazandıracağı öğrenildi. Ross’un duruşmalarda kullanılmayacağını söyleyen şirket, “Avukatlar binlerce sayfayı bulan belgeleri okumak yerine, Ross’tan gerekli bilgileri alabilirler bu hem onlar hem bizim için zaman kazanmak anlamına gelir” ifadelerini kullandı.

Ross’un sadece belge taramadan kullanılmayacağını avukatlara aynı zamanda gereken yaratıcı cevapları da vereceği söylendi. Bünyesinde yaklaşık 900 avukat çalıştıran Baker & Hostetler firması dünyanın en büyük şirketlerinden biri.

BİRÇOK HUKUK ŞİRKETİ SİPARİŞ VERDİ

Ross’un geliştiren ekibin sorumlusu Andrew Arruda, birçok hukuk şirketinin de ön sipariş verdiğini ancak bunu halka açıklamadıklarını ifade etti.

Arruda ayrıca Ross’un kapasitesinin genişletilerek fikri mülkiyet, ceza, vergi ve iş hukuku konularında bir uzman hâline getirileceğini ekledi.

Ross, hizmet sektöründe kullanılan ilk yapay zeka değil. Georgia Technology Üniversitesi öğrencilerin sorularına cevap vermesi için Jizz adında bir yapay zeka kullanmaya başlamıştı. Üniversite, öğrencilerin Jizz’i gerçek insandan ayıramadıklarını ve eşit oranda puanlama yaptıklarını açıklamıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar