İlk kez skolyoz ameliyatı yapıldı

İlk kez skolyoz ameliyatı yapıldı
Doğuştan skolyoz hastası olan Mehmet Furkan Öner Niğde’de yapılan Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ilk kez yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.

Doğuştan skolyoz hastası olan (13) Mehmet Furkan Öner, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortapedi Servisine yatırıldı.

13 yaşındaki Mehmet Furkan Öner, yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu. Yapılan ameliyatla ilgili konuşan Ortapedi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Fethi Ceylan; "Daha önce alçı ve korse tedavisi uygulamıştık 10 yaşı geçtikten sonra da çeşitli tedavilerle skolyoz eğriliğini kontrol altına almaya çalıştık ve ameliyatını dün gerçekleştirdik” dedi. Ameliyat sonrası beklediğimiz sorunlar var ama ciddi bir sorunu yok. Bu tür komplikasyonlu ameliyatları yaparken hastanın alt yapısının ve kurumsal desteğin iyi olması gerekiyor diyen uzman isim, anestezi, yoğun bakım desteği gibi donanımlı bir hastanede yapmak gerekiyor. Bu ameliyatlara burada devam edeceğiz ve bundan sonra Niğde’den şehir dışına skolyoz hastalarının çıkmasına gerek kalmayacak" ifadelerini kullandı.

İLK DEFA NİĞDE’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yakup Çetinkaya da, Niğde’den sevk edilen vakaların her geçen gün daha da azaldığını bildirdi. Çetinkaya; "Son zamanlarda hoca desteği ile birlikte yeni işlemler yapıyoruz” dedi. Hocamız yıllardır doğuştan omurga eğriliği olan hastaların tedavilerini yıllardır yapıyordu. Bundan sonra Niğde’de yapmayı sürdürecek. Amacımız, ilimizden dışarı sevk istemiyoruz” sözlerini dile getirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar