İlk İslami finans kart Tayyab hizmete başladı! Haramla helali nasıl kontrol edecekleri ortaya çıktı

İlk İslami finans kart Tayyab hizmete başladı! Haramla helali nasıl kontrol edecekleri ortaya çıktı
İlk İslami kart Tayyab, Türkiye’de hizmete başladı. “İlk İslami kartınızı bugün sipariş edin ve paranızı bereketlendirin.” sloganıyla tanıtılan Tayyab, mobil uygulama üzerinden hizmet veriyor.

GÜLSÜM ALPKIRAY / GÜNBOYU

Mobil uygulama aracılığıyla kullanılabilen Türkiye'nin ilk İslami kartı Tayyab, Türkiye'de kullanıma açıldı.

Karta ait internet sitesinde kartla ilgili olarak "İslami ihtiyaçlarınızın birçoğunu karşılamanıza yardımcı oluyor." ifadesi kullanıldı.

Kart “Tayyab ön ödemeli dijital/fiziksel kartlar, hangi dinden olursa olsun herkesin rahatlıkla kullanabileceği, ödemelerinizi kolayca yapmanızı sağlayacak modern ve etik çözümler sunan bir kart hizmetidir.” ifadeleri ile tanımlandı

Elektronik para kuruluşu Sipay ile ortaklık neticesinde çıkarılan kart, şirketin iddiasına göre günlük finansal işlemlerinin İslami normlara uygun, kolay ve rahat bir şekilde yapılmasını sağlıyor. Ayrıca kart Master Card sertifikasıyla elinize ulaşıyor.

Kart aracılığıyla yapılacak menkul kıymet yatırımların helal ya da haram olduğunun bilgisinin kart uygulanası üzerinden verileceği belirtildi.Tayyab konuyla alakalı olarak şunları söyledi: "Online tarama hizmeti ile hangi menkul kıymetlerin helal, hangilerinin helal olmadığını birkaç adımda öğrenebileceksiniz."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar