İlk defa denenen füze Rus helikopterini düşürdü

İlk defa denenen füze Rus helikopterini düşürdü
İngiliz yapımı bir füze ilk kullanımında bir Rus helikopterini indirdi.

İddia edilene göre, İngiltere''den alınan füze sistemi ile Ukrayna güçlerinin Rus helikopterini vurduğu görüntüler ortaya çıktı. Starstreak adlı sistem, alçaktan uçan düşman jetlerini düşürmek ve helikopterlere saldırmak için ses hızının üç katından fazla hızla hareket eden bir lazer güdümlü füze. İngiltere, Ukrayna birliklerine yüksek hızlı hava savunma füzelerinin kullanımı konusunda eğitim veriyor, bunun yanı sıra vücut zırhı, kask ve savaş botları da sağlıyor.

New York Times''ın Cuma günü bir ABD yetkilisine dayandırdığı habere göre, ABD ayrıca Donbas bölgesindeki savunmasını güçlendirmek için Sovyet yapımı tankları Ukrayna''ya transfer etmek için müttefikleriyle birlikte çalışacak. İsmi açıklanmayan yetkili, Zelensky''nin talep ettiği sevkiyatın yakında başlayacağını söyledi. Yetkili, gazeteye kaç tank gönderileceğini veya hangi ülkelerden geleceğini söylemeyi reddetti. İngiltere savunma kaynakları da dün gece Kremlin güçlerinin hayati silahlarının tükendiğini ve artık stoklarını yenileyemeyeceklerini açıkladı.

Ukrayna henüz saldırıyı doğrulamadı. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, saldırıyı ne doğrulayabileceğini ne de yalanlayabileceğini ifade etti. Saldırı ilk olarak Rus vali Vyaçeslav Gladkov tarafından duyurulurken, bu vesileyle Rusya, 24 Şubat''ta askerlerinin Ukrayna''ya girmesinden bu yana ilk kez Ukrayna''yı kendi topraklarına saldırı düzenlemekle suçlamış oldu. Gladkov, helikopterlerin alçak irtifada Rusya''ya girip, sınırın 35 kilometre ötesindeki tesisi vurduklarını ifade etti. Saldırının ardından Kremlin, Ukrayna’nın Rus şehri Belgorod’daki petrol rafinerisine yaptığı saldırının Kiev’le barış görüşmelerini sürdürmek için "rahat koşullar yaratmadığını" söyledi. Peskov, Putin''in saldırıdan bilgilendirildiğini de kaydetti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar