İlham Aliyev'den Karabağ açıklaması: 'Ermenilere gereken cevap verildi'

İlham Aliyev'den Karabağ açıklaması: 'Ermenilere gereken cevap verildi'
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Karabağ'da Ermeni askeri güçlerine yönelik yapılan antiterör operasyonunun ardından ilk kez konuştu. Aliyev, Karabağ’daki terörle mücadele operasyonu ile "gerekli derslerin verildiğini" ifade etti.

Azerbaycan'ın Karabağ'da Ermeni askeri güçlere yönelik başlattığı antiterör operasyonunun ardından ateşkes ilan edilmişti. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, operasyonunun ardından ilk kez canlı yayında açıklamalarda bulundu.

Aliyev'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Sadece bir günde tüm görevler yerine getirildi, teröristler cezalandırıldı. Askerlerimiz zorlu coğrafi bölgelerde, zorlu şartlar altında başarıyla görevlerini gerçekleştirdi. Azerbaycan kendi egemenliğini yeniden sağladı. Ermenilere gereken cevap verildi.

Antiterör operasyonunda birliklerimizi başarı elde etti. Ermenistan'ın bıraktığı kanunsuz birlikler Karabağ'dan çıkarılmıştır. Karabağ’daki sivil halkın korunması için gerekli talimatlar tarafımdan verildi.

Operasyonlar sonucunda, düşmanın silah ve teçhizatının bir kısmı yok edildi. 10 Kasım 2020’de imzalanan ortak bildiriye aykırı olarak Ermenistan 3 yıl boyunca askeri güçlerini Karabağ’dan çekmedi."

"SİLAH BIRAKMAYA BAŞLADILAR"

Yasa dışı Ermeni silahlı birliklerin, Azerbaycan'ın şartlarını kabul etmeye hazır olduğunu belirten İlham Aliyev, "Onlar bizim şartlarımızı kabul ederek silahlarını bırakmaya başladılar." diye konuştu.

"ERMENİ HALKIYLA HİÇBİR DÜŞMANLIĞIMIZ YOK"

Aliyev, "Karabağ'daki Ermeni ahali de artık rahat nefes alabilecek. Onlar bizim vatandaşımızdır. Ermeni halkı ile hiçbir düşmanlığımız yok. Biz suç rejiminin başındakileri suçladık." ifadelerini kullandı.

Aliyev öte yandan, "Ermenistan dün, bugün beklenmedik şekilde siyasi yeterlilik sergiledi. Biz bunu takdir ediyoruz ve önemli etken olarak görüyoruz." dedi.

İlham Aliyev, konuşmasını "Karabağ, Azerbaycan'dır" diyerek tamamladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar