İlay Aksoy kimdir? İlay Aksoy kaç yaşında, nereli? İlay Aksoy Demokrat Parti'den neden istifa etti?

İlay Aksoy kimdir? İlay Aksoy kaç yaşında, nereli? İlay Aksoy Demokrat Parti'den neden istifa etti?
Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy sosyal medya hesabı üzerinden partiden istifa ettiğini açıkladı. Bu haberin ardından birçok kişi İlay Aksoy'un hayatını merak etmeye başladı. Peki İlay Aksoy kimdir? İlay Aksoy kaç yaşında, nereli? İlay Aksoy Demokrat Parti'den neden istifa etti?

İlay Aksoy kimdir?

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla görevinden istifa ettiğini duyurdu. Aksoy, görevinden ayrıldığını belirterek, "Ülkemizin refahı için elimden geleni yapmaya devam edeceğim" ifadelerini kullandı. Bu açıklamanın ardından birçok kişi İlay Aksoy'un hayatını ve kariyerini merak etmeye başladı. Peki İlay Aksoy kimdir? İlay Aksoy kaç yaşında, nereli? İlay Aksoy Demokrat Parti'den neden istifa etti?

İLAY AKSOY KİMDİR?

İlay Aksoy, 16 Aralık 1969'da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Lefkoşa kentinde doğdu. Türkiye Cumhuriyeti, KKTC ve Avustralya vatandaşı olan Aksoy, Turkish Daily News İstanbul bürosunda tercüman olarak meslek hayatına başladı. Aynı zamanda tekstil ve organizasyon alanlarında ticari faaliyetlerde bulunan bir iş insanıdır.

Aksoy, çocuk hakları ve özellikle istismar konularında sivil çalışmalar yapan Güvenli Eller Platformu ve göç ile ilgili çalışmalar yürüten S Kuşağı Platformu'nda kuruculuk görevini üstlendi. Sosyal politikalar ve göç alanında uzmanlaşmış olan Aksoy, çok iyi düzeyde İngilizce bilmektedir ve evli bir çocuk annesidir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar