İlahiyatçılar Diamond Tema için ne dedi?

İlahiyatçılar Diamond Tema için ne dedi?

YouTuber Diamond Tema'nın şeriat ile ilgili sözleri nedeniyle hakkında yakalama kararı çıkartılmıştı. İlahiyatçı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, İlahiyatçı yazar Cemil Kılıç ve İlhiyatçı İhsan Eliaçık da şeriat ile ilgili tartışmalara dahil oldu. İlahiyatçılar Diamond Tema için bakın ne dedi.

"Diamond Tema" adını kullanan bir yayıncı, katıldığı bir YouTube kanalındaki şeriat üzerine yapılan bir programda sarf ettiği sözler nedeniyle hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

8dgico9yekk9jkmddj6bla.webp

“PROVOKATİF İFADELER ASLA KABUL EDİLEMEZ”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bu kararı, "İslam dini ve sevgili Peygamberimiz hakkında kullanılan tahrik edici, çirkin ve provokatif ifadeler asla kabul edilemez" diyerek duyurmuştu.

İLAHİYATÇILAR TARTIŞMALARA DAHİL OLDU

Diamond Tema’nın yakalama kararına yönelik tepkiler artarken, ilahiyatçı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, İlahiyatçı ve yazar Cemil Kılıç ve İlahiyatçı İhsan Eliaçık da tartışmalara katıldı.

yhhu.jpg

İlahiyatçı Mustafa Öztürk’ün konuşmaları şu şekilde;

"Hz. Peygamber'in Hz. Ayşe ile evliliği Buhari başta olmak üzere sahih kabul edilen tüm hadis kitaplarında var. Akrabalarından gelen rivayetlerde de Hz. Ayşe'nin '6 yaşında nişanlandım, 9 yaşında evlenip zifafa girdim' dediği yazılıyor.

Bir tek bu olay da değil. Hz. Peygamber'in kızları Zeynep ve Rukiye isimli kızlarının evliliklerine bakarsanız, evlilik yaşları 8-10 yaşlarında.

Hz. Ali'nin kızı Ümmügülsüm de Hz. Ömer'le çocuk yaşta evlenmiş.

Ayrıca evlendirmek başka, zifafa girmek başka diye bir anlayış da yok. Evlilik gerçekleşince, sonuçları da her zaman yaşanabilir demektir."

i-m-g-20240619-w-a0007.webp

ALLAH’IN YASASI DEĞİL BEDEVİ ARAP TÖRESİ

Asrın Tok ile Diamond Tema arasında yaşanan ‘şeriat’ tartışmasının yankıları sürüyor.

Son olarak, yazdığı kitaplarla kamuoyunda ses getiren İlahiyatçı Cemil Kılıç da paylaşımda, Şeriat’ın sisteminin Türk karşıtlığı olduğunu belirterek, "Şeriat, Allah’ın yasası değil Bedevi Arap töresidir" ifadelerini kullandı.

i-m-g-20240619-w-a0008.webp

“ŞERİATA KARŞIYIM ÇÜNKÜ TÜRK'ÜM"

Kılıç yaptığı paylaşımda şu cümleleri kullandı:

“Şeriata karşıyım. Çünkü Türk'üm. Bize şeriat değil Türk töresi gerek. Şeriat Türk karşıtlığıdır. Kim ki şeriatı savunuyorsa devlete, anayasaya ve Cumhuriyet'e düşmandır. Ayrıca şeriat Allah'ın yasası değil Bedevi Arap töresidir. Şeriat ayrı, İslam ayrıdır.”

"GÖREVİMİZ AZİZ İSLAM'I ŞERİATÇILARDAN KORUMAKTIR"

Şeriat sisteminin İslam dinine zarar verdiğini öne süren Cemil Kılıç, “Bir Müslüman olarak günümüzde en büyük görevimiz aziz İslam'ı, şeriatçılardan korumaktır. Zira şeriatçılık apaçık bir biçimde İslam'a zarar veriyor” ifadelerini kullandı.

aede4a03-175b-48f2-82a5-5132cdb0ae9a.jpg

"YAKALAMA EMRİ, LİNÇ HEPSİ YANLIŞ"

İlhiyatçı İhsan Eliaçık da şeriat tartışmasına dahil oldu.

Eliaçık “Diamond Tema'ya sünni muhafazakârların yüzüne yıllardır anlattıklarımızı şok bir üslupla çarptığı için teşekkür ederiz. Yakalama emri, linç hepsi yanlış.

Öte yandan ey ahali! Dininizi ne sünni muhafazakârlardan ne de sünni ateist/agnostiklerden öğrenemezsiniz, bunu da bilin.

Müslüman olmadığını, agnostik olduğunu zaten söyleyen birisi "Peygamberinizin reşit olmayan bir kızla ilişkiye girdiği hadis kitabınızda yazıyor. Bu ahlaksızlık değil mi?" diye tabiki soracak?

Cevap verin, kaynağı sorgulayın, tebliğ yapın. Yakalama emri nedir? Linç niye?” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler