İktidarın yerel seçimler öncesi planı belli oldu! Emekli maaşına seyyanen zam geliyor

İktidarın yerel seçimler öncesi planı belli oldu! Emekli maaşına seyyanen zam geliyor
Emekli maaşı zammı yüzde 25’te kalınca milyonlarca kişi ‘emekli maaşına seyyanen zam yapılacak mı?’ sorusunu merak ediyordu. Bütçenin emekliye seyyanen zamma elverişli olmaması nedeniyle ek bir zam yapılamayacağının açıklanması hayal kırıklığı yaratmıştı. Ancak emekliyi sevindirecek kulis bilgisi geldi.

GÜLSÜM HÜLYA SUNDU-GÜNBOYU

Emekli maaşına seyyanen zam için bütçenin elverişli olmadığı belirtilerek, enflasyon farkına ek olarak 6-8 puanlık bir refah payı ile yüzde 25 seviyesinde artış gerçekleştirilmişti. Karar geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’den de duyuruldu.

EMEKLİYE SEYYANEN ZAM İÇİN YENİ İDDİA

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, bu görüşmede Erdoğan’ın ‘emekliye istenilen düzeyde zammın ileri bir tarihte olabileceğini’ belirttiği ileri sürülmüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Aralık 2023 ya da Ocak 2024’te, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin memurlara olduğu gibi ‘emeklilere de seyyanen zam yapılsın’ isteğinin yerine getireceği belirtiliyor.

Bu kapsamda hem vergi artışları hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Körfez turu sonrasında, 2024’ün başına dek Hazine’deki varlığın güçleneceğini öngörülürken, AKP’nin 2024’e kadar emekli maaşları için yeni bir hamle yapabileceği öğrenildi.

Erdoğan’ın, Mart 2024 yılında yapılması beklenen yerel seçimler öncesinde “Bahçeli’nin de isteğini kırmayarak, emekli aylıklarına yapılacak seyyanen artışları kök ücrete ve aynısıyla emekli maaşlarına yansıtmayı istediği” belirtiliyor.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar