Sıfır da pahalı, ikinci eli de: İkinci el cep telefonlarında 3 katlık artış!

Sıfır da pahalı, ikinci eli de: İkinci el cep telefonlarında 3 katlık artış!
Cep telefonlarında, sıfır fiyatlarını yükselmesi, vatandaşları ikinci ele yöneltti. Sektör temsilcileri, ikinci el satışların geçen sene de yüksek olduğunu ancak bu yıl 2-3 kat daha da arttığını dile getirdi.

İKİNCİ EL CEP TELEFONLARINDA 3 KATLIK ARTIŞ!

Artan döviz kuru, elektronik aletlerde de maksimum derecede fiyat artışlarını beraberinde getirdi.

Covid-19 pandemisiyle başlayan ve hala devam eden tedarik ve çip sorunu gibi nedenlerden dolayı cep telefonu fiyatları el yakarken, ikinci el telefonlara olan ilgi de artıyor.

Yeni telefon almak isteyen vatandaşlar, yüksek fiyatlar nedeniyle sıfır telefon alamazken sahip olduğu telefonu tamir ettirip kullanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz seneye göre ikinci el telefon satışlarının 2 ila 3 katına çıktığını söyleyen esnaflar, taleplere yetişemediklerini belirtiyor.

14 senedir telefon satışı yapan Dursun Ali Azizoğlu, ikinci el telefon alırken güvenilir yerlerden alınmasının öneminden bahsederek şunları söyledi:

“Sıfır telefon satışlarımız da var ama ağırlıklı olarak ikinci el telefonlar satıyorum. Sıfır telefon fiyatlarındaki artış ikinci el telefon satışlarını epey etkiledi. Sıfır telefonların fiyatı arttıkça ikinci el telefon fiyatları da artıyor. Artı buna ek olarak vatandaş artık daha fazla tamire yöneldi. Yeni telefon almaktan ziyade kendi telefonunu tamir ettirip kullanmaya başladı. İkinci el telefon satışım geçen sene de yüksekti ama bu sene nerdeyse 2 3 katına çıktı. Taleplere yetişemiyorum. Vatandaş genelde satacağı zaman zarar etmeyeceği telefonları tercih ediyor. İkinci el telefon alırken güvenilir yerlerden alınmalı.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar