Ihlamurun sağlığa faydaları neler?

Ihlamurun sağlığa faydaları neler?

Elbette bu soruya karşılık çoğumuzun aklına hemen 'soğuk algınlığına' cevabı gelecektir ancak Ihlamurun Faydaları bununla sınırlı değil. Ihlamurun Faydaları İbrahim Saraçoğlu tarafından da sıklıkla anlatılmaktadır çünkü aslında bir yandan da doğal bir sakinleştirici görevi görmektedir.

İşte maddelerle Ihlamurun Yararları:

Yukarıda da söylediğimiz gibi ıhlamur doğal bir sakinleştiricidir bu yüzden yoğun stresli dönemlerde tüketeceğiniz ıhlamur çayı, vücudunuzun ve zihninizin rahatlamasına yardım eder.

Hemen söylemeliyiz ki Ihlamurun Cilde Faydası da azımsanacak gibi değildir. Özellikle cildinizde stresten kaynaklanan akne, sedef gibi cilt hastalıkları bulunuyorsa ıhlamur bunların tedavisini destekleyebilir.

Gelelim ıhlamura bu ününü kazandıran hastalıklara yani solunum yollarına ait enfeksiyonlara... Gribal enfeksiyonlarda boğaz akıntısının yumuşatılmasına yardım eder ıhlamur bal ile birlikte yendiği zaman boğazda oluşan batma ve tıkanma gibi sorunların hafiflemesine yardım eder.

Ve elbette her soğuk algınlığının korkulu rüyası öksürük... Ihlamur öksürüğün azaltılmasında yardım eder.

Bunların dışında ıhlamurun hazımsızlık, şişkinlik ve kabızlık gibi şikayetlere de iyi geldiğini bilinmektedir.

Eğer bağırsak hareketleriyle ilgili dertleriniz varsa size yine ıhlamur çare olacak çünkü ıhlamur çayı, bağırsak hareketlerinin düzenlenmesinde etkilidir.

Eğer ıhlamur çayınıza biraz limon sıkacak olursanız bu da bağışıklık sisteminizin güçlenmesine yardım edecektir.