Iğdır’da Ermenistan saldırılarına karşı kınama protestosu

Iğdır’da Ermenistan saldırılarına karşı kınama protestosu
Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu, Iğdır Azerbaycan Evi Derneği ile birlikte, Ermenistan’ın ateşkesi bozarak Azerbaycan askerlerine saldırmasını bir basın açıklaması ile protesto etti.

AKAY AKTAŞ-GÜNBOYU

IĞDIR''DA Zübeyde Hanım bulvarında düzenlenen program şehitler için saygı duruşu ve Türkiye Azerbaycan milli marşlarının çalınmasıyla başladı.

Ardından Azerbaycan’da şehit olan askerler için Ehli-Beyt Alimler Derneği onursal başkanı Veli Beder Kuran-ı Kerim okuyarak dua etti.

Ardından bir açıklamada bulunan Veli Beder, şunları aktardı:

“77 Azerbaycan askerine Allah rahmet eylesin onlar vatan toprağı için şehit oldular. Asla unutulmayacaklardır. Mekânları cennettir. Bizler iki devlet tek milletiz ve Azerbaycan’ın her zaman yanındayız.”

Ardından bir konuşma yapan, Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu Genel Başkan yardımcısı Serdar Ünsal, Ermenistan’ın, Azerbaycan’ın Daşkesen, Kelbecer ve Laçın şehrine yaptığı saldırının kalleşçe bir saldırı olduğunu belirterek, “Ermeniler bu gidişle akıllanmayacaktır. Rusların, Avrupa birliğinin ve Ermeni diasporasının oyununa gelmektedir. Bugün aklı başında Ermeni halkı hatta devlet başkanı Paşinyan bile barış istemekte toprak bile vereceklerini söylemektedir. Fakat Rusların güdümünde olan Ermenistan ordusu ateşkesi bozarak saldırganlık peşindedir. Bu son saldırı şunu ortaya koyuyor ki Ermeni ordusu barışı zedeliyor gerginliği kaşıyor ve kaşınıyor. Kahraman Azerbaycan ordusu her seferinde Ermenilere gereken dersi veriyor. Güçlü Azerbaycan ordusu işgal edilen toprakları geri aldığı gibi, sınırlarına yapılan bu alçakça saldırıya da misliyle cevap vermiştir. Bu saldırılarda Azerbaycan ordusunun şehitleri vardır. Şehitlerin ruhları şad olsun” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar