İftar menüleri cep yakıyor: Rekor zam geldi

İftar menüleri cep yakıyor: Rekor zam geldi
Ramazan'ın ilk orucu pazartesi günü açılacak ve restoranlar, iftar menülerinin fiyatlarını ikiye katlayarak geçen yıla kıyasla 300-400 lira arasından 800 lira civarına çıkardı.

Ramazan ayına sayılı günler kala, restoranlar ve lokantalar iftar ve sahur menülerini hazırlamaya başladı. Yeni yılla birlikte, fiyat listesinin restoran girişlerine konulması zorunlu hale getirilmişti ve bu durum iftar ve sahur menüleri için de geçerli olacak.

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, "Bu Ramazan'da farklı bir uygulama var. Ticaret Bakanlığı fiyat etiketi yönetmeliğinde yaptığı değişiklikle işletmelerin kapı girişinde ve masalarda fiyat etiketi bulundurma zorunluluğu getirdi" şeklinde açıklama yaptı.

İftar menüleri cep yakıyor: Yüzde 100'e yakın zam!

FİYATLAR CEP YAKIYOR; İKİYE KATLANDI

Türkiye İstatistik Kurumu'na göre, şubat ayında en yüksek fiyat artışı lokanta ve otellerde yıllık yüzde 94,78 olarak gerçekleşti ve restoranlardaki fiyatlar bir yılda neredeyse yüzde 100 oranında arttı. Bu durum, geçen yıl 300-400 lira arasında olan bir iftar menüsü için bu yıl 800 lira talep edilmesine neden oldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar