IEA Başkanı: Nükleer enerji güçlü şekilde geri dönüyor

IEA Başkanı: Nükleer enerji güçlü şekilde geri dönüyor
Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol, küresel ölçekte nükleer enerjinin güçlü bir dönüş yaşadığını duyurdu.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen 1. Nükleer Enerji Zirvesi'nde konuşan Birol, nükleer enerjiye ilişkin üç önemli değişiklikten bahsetti.

Birol, bu değişikliklerin nükleer enerjinin yeniden yükselişe geçmesine büyük katkı sağladığını belirterek, "Enerji güvenliği, bu değişimlerin ilki. Nükleer enerjinin öne çıkmasında enerji güvenliği büyük bir itici güç oldu." şeklinde konuştu.

İklim değişikliğiyle mücadele çerçevesinde nükleer enerjinin sürekli ve sıfır emisyon elektrik üretme kabiliyetinin önemine vurgu yapan Birol, fiyat dalgalanmalarının da nükleer enerjinin yeniden yükselişine katkı sağladığını ancak nükleer enerji projelerinin karmaşık olduğunu, inşasının zaman alacağını ve yüksek sermaye gerektirdiğini dile getirdi.

Bu bağlamda, hükümetlerin önemli bir rol oynaması gerektiğini vurgulayan Birol, "Nükleer enerjide, bugün burada gördüğümüz gibi, uluslararası siyasi kararlılık sergilenmesini öneriyorum." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar