İçişleri 'Emin Şen devlet memuru değil' dedi! Arşivdeki belgeler ortaya çıktı

İçişleri 'Emin Şen devlet memuru değil' dedi! Arşivdeki belgeler ortaya çıktı
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili açıklayacağını duyurduğu dosya hakkında TBMM'de gerçekleştirdiği basın toplantısında Soylu'nun 'troll ordusu' hakkında detayları anlattı. Özel’in kamudan aldığı ihaleler ve sosyal medya trolleriyle olan ilişkilerini açıkladığı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun danışmanı olan Emin Şen’e dair tüm detaylar bakanlığın sitesinden silindiği ortaya çıktı.

CHP''li Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili dün "büyük bir dosya" açıklayacağını ifade etti. Özel, "Böyle açıklamalar böyle dönemlerde riskli, kamuoyu merak etmesin. Özgür Özel yarın o dosyayı açıklayamayacak olsa o dosyayı açıklayacak en az 3 arkadaşıma daha örneği teslim edildi" demişti.

Özgür Özel "Süleyman Soylu''nun troll ordusunun başındaki isim Emin Şen" dedi. İçişleri Bakanlığı''ndan Özgür Özel''in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu''ya dair iddialarına cevap geldi. 

İçişleri Bakanlığı''ndan gazetecilere gönderilen bilgi notunda şöyle dendi: "CHP milletvekili Özgür Özel’in ismini zikrettiği Emin Şen; devlet memuru olmayıp, bakan müşaviri görevi de bulunmamaktadır."

BİLGİLERİ ORTAYA ÇIKTI

Ancak İçişleri Bakanlığı''nın internet sitesinde Emin Şen''e ait sayfa olduğu ve Şen''in kişisel bilgilerinin yer aldığı görüldü. 1978 İstanbul doğumlu olduğu belirtilen Şen ile ilgili şu bilgilere yer verildi: "Türkiye''nin ilk yeni nesil iletişim çalışmalarını gerçekleştiren Emin Şen, önde gelen medya kuruluşlarında danışmanlık ve Yeni Medya eğitimleri verdi. Çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarında da aktif rol alan Emin Şen Lisans işletme mezunu, evli ve iki çocuk babasıdır, ve Bakan Danışmanlığı görevini yürütmektedir." 

ARŞİVDEN UNUTMADI

Öte yandan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel''in kamudaki aldığı ihaleler, FETÖ ve troll ilişkilerine dair belgeler yayınladığı Emin Şen’in, 2017 yılında Süleyman Soylu''nun katıldığı etkinlikte ''sosyal medya kullanımı'' sunumu yaptığı ortaya çıktı. archive.org adlı web arşiv sitesindeki verilere göre İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı’nın 2017’de Antalya’da düzenlediği etkinliğe İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katılmıştı. Resmi evraka göre beş gün süren etkinliğin ikinci gününde Emin Şen’in, ‘İçişleri Bakanı Danışmanı’ sıfatıyla sosyal medya kullanımına dair eğitim verdiği anlaşılıyor.  

Öte yandan Yeniçağ''a konuşan Emin Şen, İçişleri Bakanlık Müşaviri olduğunun yalan olduğunu, Süleyman Soylu’ya sadece sosyal medya danışmanlığı yaptığını söylerken Özgür Özel’in paylaştığı faturalar benimle ilgili değil, kardeşim olduğunu söylediği kişi kardeşim değil açıklamasında bulundu.

“FATURA CHP’Lİ BELEDİYELERE AİT”

Şen ayrıca Özel’in kritik bir hata yaptığını belirtirken “Benim eski ortağımın sonradan kurduğu şirketin CHP’li belediyeyle yaptığı işe ilişkin faturayı paylaştı kamuoyuyla” dedi. Şen avukatı tarafından detaylı bir açıklamanın daha sonra yapılacağını ise aktardı.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar