İçişleri Bakanlığı'ndan 'Suriyeli polisler' açıklaması

İçişleri Bakanlığı'ndan 'Suriyeli polisler' açıklaması
Türkiye'nin önemli gündem maddeleri arasında bulunan Suriyeli göçmenlerle ilgili olarak hemen her gün yeni bir iddia ortaya atılıyor. Bu konuda ortaya atılan son iddia ülkemizdeki Suriyelilerin polis olabileceği yönünde oldu. Konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN 'SURİYELİ POLİSLER' AÇIKLAMASI

Emekli Emniyet Müdürü Feramuz Erdin, Odatv''deki yazısında Suriyelilerin polis teşkilatına katılma ihtimaline yönelik iddialarda bulunmuştu. Erdin, "Hükümetin, akla mantığa uymayan mülteci politikasının bir sonraki aşamasının özellikle Suriye kökenli vatandaşlık sahiplerini polis yapmak olacağı artık açıkça beklenebilir" şeklinde konuşmuştu.
 
Erdin, bu çalışmanın kamuoyuyla henüz paylaşılmadığını kaydederek, "Muhtemelen “kültür ve lisan” uyumunu sağlamak mazereti adı altında Suriyeli polis istihdamına çok yakında başlanacaktır" dedi.
 
BAKANLIKTAN AÇIKLAMA
 
Sosyal medyada büyük yankı uyandıran iddialar sonrası Cumhuriyet''ten Rabia Azra Sözcü, İçişleri Bakanlığı Basın Müşavirliği''ne ulaştı. Bakanlık Basın Müşaviri; söz konusu iddiaları ''asılsız'' diyerek yalanlarken, "Kimlerin nasıl, hangi şartlarda polis olabileceği ilgili mevzuatla belirlenmiştir" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar