İçişleri Bakanlığı İBB'ye teftiş başlattı! CHP'den sert tepki var...

İçişleri Bakanlığı İBB'ye teftiş başlattı! CHP'den sert tepki var...
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) hakkında İçişleri Bakanlığı'nın özel teftiş başlatmasına, CHP yönetiminden sert tepkiler geldi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanlığı'nın başlattığı 'terör' teftişine yaptıkları paylaşımlarla tepki gösterdi. CHP'li vekiller de peş peşe tepki paylaşımlarında bulunarak, başlatılan teftişe tepkilerini gösterdi.

KAFTANCIOĞLU: İLTİSAKLI ARAYANLAR AYNAYA BAKSIN

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, "Unutmayalım ki iktidar her sıkıştığında hep yaptığı gibi yalana, dolana sarılıyor. Terör örgütleriyle iltisaklı arayanlar aynaya baksın diyelim ve konuyu kapatıp işimize gücümüze bakalım" dedi. Kaftancıoğlu, "Biz çalışacağız siz, gideceksiniz. Az kaldı" diye yazdı.

"BİRİLERİNİ TERÖRİST Mİ İLAN EDİYORSUNUZ?"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek sosyal medya hesabından şunları yazdı:

"FETÖ ile ortak operasyonlar yaptığınız zaman en sık kullandığınız yöntem gizli tanıklardı. Şimdi de mahkeme kararı olmadan birilerini terörist mi ilan ediyorsunuz? İltisak arıyorsanız aynaya bakacaksınız. FETÖ, uyuşturucu baronları, kumarhane kralları bir şey çağrıştırıyor mu size?"

TORUN: MİLLETİN MİDESİ KALDIRMAZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya seslenerek, şunları kaydetti:

"Sarayda pişen bu yemeği, milletin midesi kaldırmaz! İçişleri Bakanı, efendisinden fırça yemiş olacak ki 17 gün önce Meclis'te attığı iftiralarla ilgili bugün Erdoğan konuştuktan sonra adım atıyor. Terörle iltisaklı olanlar varsa şimdiye kadar neredeydin Süleyman Soylu!"

ÖZKOÇ: DÜŞMANLARA GEÇİT YOK

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ise, Erdoğan'ı etiketleyerek yaptığı paylaşımında, "İBB’yi yedirmeyiz. Millet iradesine düşmanlara geçit yok! Kaçamayacaksınız, yargılanacaksınız!" diye yazdı.

ERDEM GÜL: İSTANBUL'UN HAKKI İSTANBULLULARA

Adalar Belediyesi Başkanı Erdem Gül ise İmamoğlu'nun açıklamasını alıntılayarak, "İstanbul'un hakkı İstanbullulara.." dedi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar