İbn-i Sina yüzyıllar önce önermiş! Damardaki tıkanıklığı geçiren tek besin

İbn-i Sina yüzyıllar önce önermiş! Damardaki tıkanıklığı geçiren tek besin
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, nane türü bir bitki olan bu otun kalp sağlığından tansiyon kontrolüne kadar birçok faydasını anlattı ve Türkiye'de yaygın şekilde kullanıldığını belirtti.

Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, limon otunun sadece stresi ve balgamı gidermekle kalmayıp aynı zamanda kalp hastalıklarını tedavi etmede ve tansiyonu düşürmede etkili olduğunu ifade etti.

Limon otu, orta Avrupa ve Akdeniz bölgelerinde yetişen bir nane türü bitki olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Karabulut, "Melissa officinalis adlı bitki, balgam çeşitleri hastalıkları ve stresle ilgili rahatsızlıkları tedavi etmek için oldukça etkilidir ve İbn-i Sina'nın eseri El-Kanun Fi't-Tıb'da bu bitkinin beyindeki tıkanıklığı giderdiğini, kalbi rahatlattığını ve ağız kokusuna iyi geldiğini belirttiğini hatırlatıyor" dedi.

Prof. Dr. Karabulut, bitkinin Yunan mitolojisinde de kullanıldığını ve Fransız literatüründe "Hayat İksiri" olarak anıldığını sözlerine ekledi.

Limon otunun geleneksel tıpta geniş bir kullanım alanı olduğunu belirten Karabulut, Türkiye'de halk arasında "limon nanesi", "limon otu", "tatramba" ve "temre otu" gibi isimlerle bilinen bitkinin yapraklarının solüsyon halinde kullanıldığını ve birçok sağlık sorununa iyi geldiğini ifade etti.

6609b69ea44fc0b8a7c96239.webp

Türkiye'nin farklı bölgelerinde, bitkinin çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanıldığını belirten Karabulut, bitkinin bilimsel ve ruhsal performansı üzerinde olumlu etkileri olduğunu ve çeşitli deneysel çalışmalarla desteklendiğini dile getirdi.

LİMON OTUNUN FAYDALARI NELERDİR

KALP VE DAMAR SAĞLIĞINI DESTEKLER:

Limon otunun içeriğinde bulunan bileşenler, kalp ve damar sağlığını destekler. Tansiyonu düşürmeye yardımcı olur ve kan dolaşımını iyileştirir.

STRESİ AZALTIR:

Limon otu, stres ve anksiyeteyi azaltıcı etkilere sahip. Rahatlatıcı özellikleri sayesinde zihni sakinleştirir ve stresle baş etmeye yardımcı olur.

SOLUNUM YOLLARINI AÇAR:

Balgam söktürücü özellikleri nedeniyle, limon otu solunum yollarını açar ve solunum problemlerine karşı destekleyici olur.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR:

Limon otunun içeriğinde bulunan antioksidanlar, bağışıklık sistemini güçlendirebilir ve vücudu hastalıklara karşı korur.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar