İBB'ye atanan Hasan Bülent Kahraman'a büyük tepki... Makul(!) nedenler olabilir

İBB'ye atanan Hasan Bülent Kahraman'a büyük tepki... Makul(!) nedenler olabilir
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Platformu Danışma Kurulu’na akademisyen Hasan Bülent Kahraman'ın da seçilmesi tartışmalara neden oldu. 

İBB'ye atanan Hasan Bülent Kahraman'a büyük tepki... Makul(!) nedenler olabilir

Hasan Bülent Kahraman ismine farklı çevrelerden itirazlar geldi. İtirazların gerekçesi Kahraman'ın 2007 yılından 2019 yılına kadar hükümete yakın Sabah gazetesinde yazı yazması ve CHP'ye yönelik eleştirileri.

Eski CHP Milletvekili ve CHP içindeki 'Gelecek İçin Biz' grubunun temsilcilerinden İlhan Cihaner, Hasan Bülent Kahraman için " 'Nasyonalist', 'faşizan', 'ordunun partisi' gibi sıfatlarla aşağıladığı partimizin belediyesine danışman olmasının makul (!) nedenleri olabilir" dedi. 

11-001.png

Gazeteci Özgür Mumcu ise, Kahraman'ın bir yazısında geçen ''25 kuruşa Beyoğlu’nda bira içen lumpen kitle'' ifadesine atıfta bulunarak, ''Hasan Bülent Kahraman’ın “25 kuruşa Beyoğlu’nda bira içen lumpen kitle” dediği gruba dahildim muhtemelen. Ersatz “abi bizdeki muadili bu” entelektüeli olacağıma Beyoğlu’nun organik bir parçası olmayı yeğlerim. İstanbul Belediyesi şahsa ancak bir ibret vesikası olarak danışmalıdır'' sözleriyle tepki gösterdi. 

z.png

Oyuncu ve müzisyen Fırat Tanış, ''Sayın ​@ekrem_imamoglu oluşturulmuş bu kurula bir İstanbullu olarak itirazım var. itirazımın nedenlerini açıklamadan önce, Sayın @ekrem_imamoglu'nun bu isimleri hangi liyakat ölçüsünde bu göreve getirdiğini açıklaması gerekmez mi?'' ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.

1597914805228-untitled-4.png

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar