İBB'nin teklifi UKOME'den geçti: İstanbul'a 2 bin 125 taksi geliyor!

İBB'nin teklifi UKOME'den geçti: İstanbul'a 2 bin 125 taksi geliyor!
Minibüs ve dolmuşların taksiye dönüşmesi teklifi UKOME'den geçti!

İSTANBUL'A 2 BİN 125 YENİ TAKSİ TEKLİFİ KABUL EDİLDİ!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, kent genelinde çalışan ihtiyaç fazlası 1803 minibüs ve 322 taksi dolmuşun, taksiye dönüştürülmesi kabul edildi. Yeni taksiler, şubat ayından itibaren İstanbul''da hizmete başlayacak.

Aynı görüşmede 500 engelsiz taksi teklifi ise reddedildi.

ŞARTLI ONAY VERİLDİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 1. Bölge Müdürü ve İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Üyesi Serdar Yücel, İstanbul genelinde çalışan 2 bin 125 ihtiyaç fazlası minibüs ve taksi dolmuşun, taksiye dönüştürülmesi teklifine şartlı şekilde onay vereceklerini söylemişti.

Yücel, AA muhabirine yaptığı açıklamada "Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı temsilcisi olarak, ihtiyaç fazlası 1803 minibüs ve 322 taksi dolmuşun, taksiye dönüştürülmesi teklifine şartlı onay vereceğiz. Bizim şartlarımız arasında, bu araçlarda çalışacak şoförlere, iletişim, kişisel gelişim, harita okuma ve yabancı dil gibi derslerin olduğu bir eğitimin verilmesi, aynı zamanda bu araçların geniş taksi denilen aile taksileri olması, dijitalleşmesini tamamlamış taksiler olması ve engelli erişimine uygun olması gibi bir takım maddelerimiz var" diye konuşmuştu.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar