İBB’den Ramazan’da 200 bin aileye destek! İşte başvuru detayları…

İBB’den Ramazan’da 200 bin aileye destek! İşte başvuru detayları…
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayında 200 bin aileye gıda kolisi ve alışveriş kartı desteği veriyor. Peki İhtiyaç sahipleri yardımdan nasıl faydalanacak? İşte detaylar…

Ekonomik sıkıntılar Ramazan ayı öncesinde dar gelirlileri derinden etkiliyor. Bu zorlu süreçte, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) devreye girerek ihtiyaç sahibi ailelere destek oluyor.

İBB Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan yardım kampanyası kapsamında, 100 bin aileye gıda kolisi, 100 bin aileye 2 bin TL değerinde market kartı ve 110 bin aileye de 2 bin TL nakit para desteği sağlanıyor.

İBB'nin bu destekleri, dar gelirli ailelerin Ramazan ayına daha hazırlıklı girmelerine yardımcı oluyor. İhtiyaç sahibi ailelere sağlanan market kartları, İstanbul genelinde 1100'den fazla farklı mağazada kullanılabiliyor. Bu kartlar sayesinde aileler, temel gıda ve diğer ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar.

Gıda kolisi yardımı ise içinde 14 çeşit malzeme bulunduran paketlerle gerçekleştiriliyor. Bu yardımlar, Ramazan ayının yaklaştığı bu dönemde ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılıyor, böylece onların iftar ve sahur sofraları için gerekli temel ihtiyaçlarını karşılamaları sağlanıyor.

Öte yandan, nakit para desteğiyle de İBB, dar gelirlilere ekonomik anlamda bir nefes aldırmaya devam ediyor. İhtiyaç sahibi aileler, yardım taleplerini sosyalyardim.ibb.gov.tr adresi üzerinden ya da 153 Çözüm Merkezi aracılığıyla ileterek destek alabiliyorlar.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar