İBB duyurdu! Yaz tarifesine geçiliyor

İBB duyurdu! Yaz tarifesine geçiliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Hatları'nda, 17 Haziran ile 8 Eylül tarihleri arasında yaz tarifesi yürürlüğe girecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yaz tarifesinde yolcu yoğunluklarına göre yeni düzenlemeler yaptığını duyurdu.

Beşiktaş-Adalar Hattı'na 2023 yaz tarifesinden farklı olarak 2 sefer eklenirken, Ortaköy-Beşiktaş-Eminönü Hattı'na hafta sonları ve resmi tatil günlerini kapsayacak şekilde 2 sefer daha eklendi.

Bu kapsamda, Aşiyan-Anadoluhisarı-Küçüksu hattına 1 sefer, Sarıyer-Rumeli Kavağı-Anadolu Kavağı hattına ise geçen yıldan farklı olarak Anadolu Kavağı-Poyraz ve Poyraz-Anadolu Kavağı olarak 2 sefer ekledi. Şehir Hatları'nın toplu ulaşımdaki payını arttırma hedefi doğrultusunda 2019 sonu ile 2023 arasında açtığı 10 yeni hat da yaz tarifesinde hizmet vermeye devam edecek.

GECE SEFERLERİ VE BOĞAZ TURLARI

Yaz tarifesi kapsamında İstanbul Şehir Hatları, Adalar Hattı ile birlikte Kabataş-Adalar, Adalar-Beşiktaş, Bostancı-Adalar Ring Hattı ve Bostancı-Büyükada-Sedef Adası Hattı gibi hatlarda hizmet sunacak. Maltepe-Büyükada-Heybeliada-Burgazada-Kınalıada Hattı'ndaki seferler de düzenli olarak devam edecek.

Bostancı-Adalar Ring Hattı her gün, Kadıköy-Karaköy-Beşiktaş Hattı ise cumartesi ve pazar geceleri olmak üzere gece seferleri düzenleyecek. Ayrıca, her cumartesi gerçekleştirilen Mehtap Turları da Bostancı-Kadıköy-Eminönü-Üsküdar-Beşiktaş-Rumeli Kavağı-Anadolu Kavağı güzergahında yaz boyunca devam edecek.

Boğaz Turları da unutulmadı. "Uzun Boğaz Turu" ve "Kısa Boğaz Turu" olmak üzere her gün düzenlenecek turlar, resmi tatil ve bayramlarda ise günde 2 kez gerçekleştirilecek.

Yaz tarifesi kitapçığına, İstanbul Şehir Hatları iskelelerinden, şirketin internet sitesinden, mobil uygulamasından, sosyal medya hesaplarından ve Alo 153 Çözüm Merkezi'nden ulaşılabilecek.