İBB Başkanı İmamoğlu restore edilen Çubuklu silolarını açtı

İBB Başkanı İmamoğlu restore edilen Çubuklu silolarını açtı
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beykoz'da tarihi Çubuklu Silolar ve Onçeşmeler Meydanı açılış törenine katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beykoz'da gerçekleşen tarihi anı taşıyan Çubuklu Siloların restorasyonu ve Beykoz Onçeşmeler Meydanı düzenlemesi açılış törenine katıldı.

İmamoğlu, törende yaptığı konuşmada, siloların 19. yüzyılın sonlarına dayanan geçmişine vurgu yaparak, "Bu silolar, petrol tankerleri olarak hizmet ettiği döneme kadar birçok değişikliğe uğradı. Ancak işlevini kaybedip terkedilmiş bir halde patlamaya terk edilmişti" ifadelerini kullandı.

istanbul-ibb-baskani-imamoglu-restore-e-24403-1.jpg

Başkan İmamoğlu, 2020 yılında başlanan restorasyon sürecinde siloların detaylarına özel bir vurgu yaparak, "Buraya ilk adım attığımda, içerisini saatlerce dolaşarak her ayrıntıyı inceledik. Tartıştık, konuştuk ve özgün dokularını koruyarak yeni özellikler ekleyerek bu siloları ayağa kaldırdık. Şimdi ise dijital sanat müzesi, doğa ve bilim müzesi, kütüphane, restoran ve çocuk oyun alanları ile dolu muazzam bir yaşam alanına dönüştü. Hayırlı olsun" dedi.

İmamoğlu, aynı konuşmasında Ukrayna'ya gönderilen insani yardımı da anımsatarak, "Ukrayna'ya yönelik yardımlarımız devam ediyor. Odessa'ya 41 jeneratör ve acil yardım malzemesini içeren 5 TIR gönderdik. Bu kapsamda, Odessa Belediye Başkanı Gennadiy Truhanov tarafından bize gönderilen bir çıpa da, barış ve kardeşlik anısına bu güzel mekânda yerini aldı" şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar