Hyundaı, IIHS çarpışma testlerinde zirveye oturarak güvenilirliğini kanıtladı!

Hyundaı, IIHS çarpışma testlerinde zirveye oturarak güvenilirliğini kanıtladı!
Hyundai, Amerikan Karayolu Güvenliği Sigorta Enstitüsü (IIHS) tarafından yapılan çarpışma testlerinde 10'dan fazla "Top Safety Pick" ve 6 "Top Safety Pick Plus" ödülü alarak güvenilirliğini kanıtladı.

Amerikan Karayolu Güvenliği Sigorta Enstitüsü (IIHS), Hyundai Motor Grubu'na ait toplam 16 yeni aracı kapsamlı bir şekilde çarpışma testlerine tabi tuttu. IIHS'in 2024 Top Safety Pick (TSP) ve Top Safety Pick Plus ödülleriyle ödüllendirdiği Hyundai ve Genesis modelleri, rakiplerinden önemli ölçüde öne çıkarak dikkatleri üzerine çekti.

Grubun güvenlik donanımlarına ve teknolojiye yaptığı yatırımların bir sonucu olarak bu testler, araçlardaki olağanüstü performansı ve güvenliğe olan kararlılığını kanıtladı. Hyundai'nin Smart güvenlik donanımları, özellikle önden ve yandan çarpışma testlerinde maksimum derecelere ulaşarak içindeki yolcuları ve yayaları en üst düzeyde korumayı hedefliyor. TSP Plus gibi en üst seviyeye ulaşan Hyundai modelleri arasında KONA, IONIQ 6, Genesis G80, GV80 ve GV60 bulunuyor. TSP ödülü kazananlar arasında ise ELANTRA, IONIQ 5 ve TUCSON gibi popüler modeller yer alıyor.

2020-hyundai-venue.webp

IIHS'in TSP ödülünü alabilmek için araçların ön ve yan testlerde iyi bir puan alması gerekiyor. TSP Plus ise, bir aracın tüm testlerde iyi puanlar alması ve güncellenmiş orta ön çarpışma testinde de kabul edilebilir olması gerekiyor. Her iki ödül de yaya çarpışma testlerinde iyi bir derece elde etmeyi gerektiriyor. Ayrıca, tüm donanım seviyelerinde kabul edilebilir veya iyi derecelendirilmiş farların standart olarak sunulması da bir zorunluluk.

hyundai-santa-fe-2021-03-exterior-interior-oem.webp

IIHS, 2024 TSP/TSP+ ödüllerinde otomobil üreticilerine, arka koltuktaki yolcular için korumayı artırma ve yaya çarpışmalarını önleme sistemlerini iyileştirme konusunda daha fazla çaba harcamalarını gerektiren bazı kriterler getirdi. Bu zorlu ödülleri kazanmak için yapılan değişiklikler, araç içindeki tüm yolcular ve yayalar için en yüksek düzeyde koruma sağlıyor.

hyundai-nexo-ya-iihs-den-tam-not-12554172-amp.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar