Husiler, Yemen'de ABD’ye ait SİHA’yı düşürdü

Husiler, Yemen'de ABD’ye ait SİHA’yı düşürdü
İki adı açıklanmayan ABD'li yetkili, Husilerin Yemen'in Hudeyde kenti yakınlarında ABD'ye ait bir SİHA'nın (Silahlı İnsansız Hava Aracı) düşürüldüğünü duyurdu.

Yemen'deki İran destekli Husiler, ABD'ye ait MQ-9 Reaper tipi Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA)'yı düşürdü. Adı açıklanmayan iki ABD'li yetkili, SİHA'nın düşürüldüğünü doğruladı. Ancak, detaylar hakkında net bir bilgi vermekten kaçındılar. İlk bilgilere göre, ABD'ye ait SİHA'nın Yemen'in Hudeyde kenti yakınlarında vurulduğu belirtildi; ancak, bilgilerin değişebileceği vurgulandı. Uluslararası hava sahasında olup olmadığı konusunda ise kesin bir açıklama yapılmadı.

142.jpg

Diğer bir yetkili ise, SİHA'nın Hudeyde yakınlarından ateşlenen Husilere ait karadan havaya füze tarafından düşürüldüğünü aktardı. Bu olay, Husilerin ABD'ye ait SİHA'larına yönelik geçmişte gerçekleştirdiği benzer saldırılarla uyumlu bir şekilde gerçekleşti.

102563.jpg

Husiler, daha önce de Kasım ayında bir MQ-9 Reaper tipi SİHA'yı düşürmüş, 2019 yılında ise 2 SİHA'yı daha düşürmüştü. Bu son olay, bölgedeki gerilimin artmasıyla birlikte İran destekli Husilerin ABD'ye ait askeri ekipmanlara yönelik saldırılarını sürdürdüğünü gösteriyor. Bu durum, Yemen'deki çatışmanın daha geniş bir bölgesel güvenlik meselesine dönüşme potansiyelini taşımaktadır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar