Husiler, Aden Körfezi'nde ABD gemisini vurdu

Husiler, Aden Körfezi'nde ABD gemisini vurdu
Yemen'de İran destekli Husi milisleri, Aden Körfezi'nde ABD'ye ait bir gemiyi seyir füzeleriyle hedef alarak "tam isabet" vurduklarını açıkladı

Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, Al-Masirah televizyonunda yaptığı açıklamada, saldırının, ABD ve İngiltere'nin Yemen'e yönelik saldırılarına karşı bir yanıt olduğunu belirtti.

Seri, "Mazlum Filistin halkına yardım Yemen'e yönelik ABD-İngiliz saldırganlığına yanıt olarak silahlı deniz kuvvetlerimiz, Aden Körfezi'ndeki ADB gemisi Kim Ranger'i hedef almıştır" ifadelerine yer verdi. Saldırının seyir füzeleriyle gerçekleştirildiğini belirten Seri, hedefin "tam isabet" vurulduğunu söyledi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) ise dün akşam yaptığı açıklamada, Kızıldeniz'de seyrüsefer serbestisini korumaya yönelik olarak 18 Ocak'ta Yemen'deki Husi kontrolündeki bölgelerde 2 gemi savar füzeye saldırı düzenlediğini bildirmişti. Açıklamada, söz konusu füzelerin bölgedeki ticari gemilere ve ABD Donanması gemilerine "yakın bir tehdit" oluşturduğu vurgulanarak, füzelerin tespit edilip imha edildiği kaydedilmişti.

Yaşanan olay, bölgedeki gerilimin arttığı bir dönemde meydana geldi. Husilerin bu saldırısı, bölgedeki deniz güvenliği konusundaki endişeleri daha da artırarak uluslararası toplumun dikkatini çekti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar