Hurşit Yıldırım kimdir? Adalet Bakanı Yardımcısı Hurşit Yıldırım kaç yaşında, nereli?

Hurşit Yıldırım kimdir? Adalet Bakanı Yardımcısı Hurşit Yıldırım kaç yaşında, nereli?
Cumhurbaşkanlığı kararı ile Hurşit Yıldırım Adalet Bakanı Yardımcısı oldu. Peki Hurşit Yıldırım kimdir? Adalet Bakanı Yardımcısı Hurşit Yıldırım kaç yaşında, nereli?

Hurşit Yıldırım kimdir?

Adalet Bakanı yardımcısı Hasan Yılmaz'ın Yargıtay üyesi olmasının ardından yerine atanacak isim belli oldu. Cumhurbaşkanlığı kararı ile yeni atanan isim Hurşit Yıldırım oldu. Resmi gazetede yayımlanan bu atamanın ardından birçok vatandaş Hurşit Yıldırım'ın hayatını merak etmeye başladı. Peki Hurşit Yıldırım kimdir? Adalet Bakanı Yardımcısı Hurşit Yıldırım kaç yaşında, nereli?

HURŞİT YILDIRIM KİMDİR?

Hurşit Yıldırım, Yozgat'ta 3 Mart 1974 yılında doğmuştur. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Hurşit Yıldırım, Ensar Vakfı, Birlik Vakfı, Milli Gençlik Vakfı gibi sivil toplum kuruluşlarında görev almıştır. Hurşit Yıldırım, İstanbul Yozgatlılar Derneği'nde genel sekreterlik yapmıştır. Ayrıca Kadıköy İnsan Hakları Kurulu, Hukukçular Derneği ve Uluslararası Hukukçular Birliği gibi önemli derneklerde de görev üstlenmiştir. Siyasi kariyerinde ise Hurşit Yıldırım, partisinin Kadıköy ilçe teşkilatında çeşitli görevler üstlenmiştir. Ancak 2014 Türkiye yerel seçimlerinde Kadıköy belediye başkanlığına aday olmasına rağmen seçimi CHP'li rakibi Aykurt Nuhoğlu'na karşı kaybetmiştir.

2015 genel seçimlerinde İstanbul milletvekili olarak görev yapan Hurşit Yıldırım, Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu'nda da aktif bir rol oynamıştır.

Hurşit Yıldırım evli ve üç çocuk babasıdır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar