Hurşit Güneş kimdir? Hurşit Güneş kaç yaşında, nereli, hangi partili?

Hurşit Güneş kimdir? Hurşit Güneş kaç yaşında, nereli, hangi partili?
İsmail Küçükkaya'nın programına konuk olmasının ardından gündeme gelen Hurşit Güneş'in hayatını ve kariyerini insanlar araştırmaya başladı. Peki Hurşit Güneş kimdir? Hurşit Güneş kaç yaşında, nereli, hangi partili?

Hurşit Güneş kimdir?

Eski Milletvekili Hurşit Güneş son zamanlarda insanlar tarafından merak ediliyor. Birçok insan internette Hurşit Güneş'in hayatını ve kariyerini araştırıyor. Peki Hurşit Güneş kimdir? Hurşit Güneş kaç yaşında, nereli, hangi partili?

HURŞİT GÜNEŞ KİMDİR?

Hurşit Güneş, 23 Nisan 1957'de Ankara'da doğmuştur. Babasının adı Turan, annesinin adı Nermin Solmaz'dır. Lisans eğitimini İngiltere'deki University of Kent at Canterbury'de ekonomi ve politika alanında tamamlamıştır. Buradaki eğitim öğretiminin ardından Galler'de University of Wales'de okumaya başlamış ve Magister in Scientia Economica derecesini almıştır. Doktorasını ise Boğaziçi Üniversitesi'nde yapmıştır.

Hurşit Güneş, öğretim üyesi ve profesör unvanlarına sahiptir. Marmara Üniversitesi'nde İngilizce İktisat Bölümü'nde araştırma görevlisi olarak çalışmış, 1990 yılında doçent unvanını almış ve 1996'da profesör olmuştur. Ayrıca, çeşitli finans kuruluşlarına danışmanlık yapmış ve birçok uluslararası şirketin Türkiye'deki Yönetim Kurulu Başkanlıklarını yürütmüştür.

Hurşit Güneş, 24. Dönem Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli milletvekili olarak görev yapmıştır.

Hurşit Güneş'in çok iyi düzeyde İngilizce, az düzeyde Fransızca bilme yeteneği vardır. Güneş'in 2 çocuğu bulunmaktadır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar