Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Durmuş Ali Özyiğit

Durmuş Ali Özyiğit

ANALİZ

Hurma ağaçlarını üşütmeyin!..

TÜİK verileri son dakika olarak açıklandı ve neredeyse tüm haber siteleri girdi. TÜİK verilerine göre, en çok artış alkol ve sigarada. Veriler kırmızı alarm veriyor diye muhalif siteler paylaştılar.

Şimdi sizleri rakamlara boğup tek tek bunları analiz etmeyeceğim. Zaten ekonomi de uzmanlık alanım değil. Ben siyasi haberci olarak Saray'daki durumu özetleyip gerçek olan, vatandaşın yanan mutfağını yazmaya çalışacağım.

***

Saray'daki durum şu; hurma ağaçlarının ısıtılması için yurt dışından ısıtma tertibatı getirileceği... Düşünün bu tertibat için yapılacak harcamayı...

***

Vatandaşın durumu pazarlarda inle cin top oynayan görüntülere bakılınca anlaşılıyor. Vatandaşın pazara çıkacak durumu yok. Saray'ın hurma ağaçlarına akıtacağı parayı düşünebiliyor musunuz?

***

Ekonomi, Saray ve çevresine tıkırında iken, vatandaşın cebini yakıyor.

***

İstanbul'da bile boşalan şirketler, işsiz kalan insanlar. Gerçi pardon Türkler iş beğenmiyor!!!

***

Geçim git gide zorlaşıyor. Doğal gaza dünyada indirim gelirken ülkemizde bindirimle zam geldi. Kışın ısınma titre deniyor ama Saray'da hurma ağaçlarının ısıtılması daha önemli hükümetimize göre.

***

TÜİK verilerini tek tek analiz etmeye çalışan ekonomist ekran yüzleri olacaktır. Vatandaş yine hiçbir şey anlamayacak. Ama vatandaşın benim anladığım ekonomi tepe taklak giderken Saray ve çevresinde ekonomi tıkırında gidiyor.

***

Vatandaşın mutfağı yanarken saçını tarayan olmamak için bunları yazdım.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları