Hülya Avşar, gerekirse simit yiyeceğiz demişti! Simide de zam geldi

Hülya Avşar, gerekirse simit yiyeceğiz demişti! Simide de zam geldi
Türkiye'de yaşanan ekonomik kriz hakkında açıklamalarda bulunan Hülya Avşar'ın sözleri tartışma yarattı. Avşar, "Gerekirse simit yenecek ama bugünleri de kolay atlatacağız" görüşünü savundu. Öte yandan İzmir'de boyoz ve gevreğin fiyatı yüzde 20 zamla 2,5 liradan 3 liraya yükseldi

Türkiye'de yaşanan ekonomik kriz hakkında açıklamalarda bulunan Hülya Avşar, tartışma yarattı. Avşar'ın, "Mutlaka bu tür günleri ve bu zamanları öngörüp, biraz daha farklı yaşam çizmek lazım. Ayağımızı yorganımıza göre uzatmalıyız. 'Bu saatten sonra simit mi yiyeceğiz?' falan diyorlar. Gerekirse yenecek ama bu günleri de kolay atlatacağız" sözleri sosyal medyada tepki topladı

Şarkıcı ve oyuncu Hülya Avşar'a (58) dün, "Ekonominin sanatçılara nasıl yansıması oluyor?" şeklinde bir soru yöneltildi. Avşar'ın Türkiye'nin ekonomik gidişatıyla ilgili yaptığı yorum sosyal medyada gündem oldu.

"AYAĞIMIZI YORGANIMIZA GÖRE UZATMALIYIZ"

Hülya Avşar, konuyla ilgili, "Ekonomik krizin herkese ve her kesime mutlaka yansıması oluyor. Benim bildiğim bir tek şey var. Türkiye'de hatta şimdiki duruma göre dünyada eğer hayattaysan, mutlaka bu tür günleri, bu zamanları öngörüp biraz daha farklı yaşam çizmek lazım. Ayağımızı yorganımıza göre uzatmalıyız. 'Bu saatten sonra simit mi yiyeceğiz?' falan diyorlar. Gerekirse yenecek ama bu günler de biraz kolay atlatılacak. Biraz bizim bu işi, insanlar olarak bireysel halletmemiz gerekir diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

HÜLYA AVŞAR'A TEPKİ

Avşar'ın bu sözleri sosyal medyada eleştiri topladı. İşte o tepkilerden birkaçı şöyle:

* Sayın Hülya Avşar; lüks hayatınızla sizleri izliyoruz. Ünlü restoranlarda yemek yiyip, gariban halka, 'Gerekirse simit yeriz' demek kolay. Tok açın halinden ne anlar ki? Millet artık sabahları simit bile yemiyor boşuna para harcamamak için. Size hava hoş. Sizin tuzunuz kuru...

* Gerekirse simit yenilecekmiş. Simit 3,5 lira. Bireysel halledecekmiş insanlar sorunlarını… Geçtim gıdayı; ilaç fiyatlarından, milyonlarca işsizden, doğalgaz, elektrik faturalarından haberin var mı Hülya Avşar? Dalga mı geçiyorsun açlıkla, yoksullukla?

* Hülya Avşar, simidi 50 kuruş, bizi de martı zannediyor olmalı…

* Gerekirse simit yiyecekmişiz... Simit ile ekmeğin fiyatı aynı, Hülya Avşar'a duyurulur.

* Hülya Avşar bile çıkıp, ekonomi konuşuyorsa vay halimize!

SİMİDE ZAM!

İzmir'de boyoz ve gevreğin fiyatı yüzde 20 zamla 2,5 liradan 3 liraya yükseldi. İzmir Pide ve Gevrekçiler Odası Başkanı Şükrü Erişen, "Maliyetler çok yükseldi. Zamlara yetişemiyoruz, mecbur kaldık" dedi. 1 Ekim'de 50 kuruş zamlanan boyoz ve gevreğin fiyatı 80 günde ikinci zamla 3 liraya çıktı.

İzmir'de boyoz ve gevreğin fiyatı yüzde 20 zamla 2,5 liradan 3 liraya yükseldi. İzmir Pide ve Gevrekçiler Odası Başkanı Şükrü Erişen, "Maliyetler çok yükseldi. Zamlara yetişemiyoruz, mecbur kaldık" dedi. 1 Ekim'de 50 kuruş zamlanan boyoz ve gevreğin fiyatı 80 günde ikinci zamla 3 liraya çıktı.

Döviz kurundaki yükselişle birlikte derinleşen ekonomik kriz, İzmirli yurttaşların değişmezi boyoz ve gevreğin fiyatını yine artırdı. 1 Ekim'de 2 liradan 2.5 liraya yükselen boyoz ve gevreğin fiyatı 80 günde ikinci zamla 3 liraya çıktı.

ANKA Haber Ajansı'na konuşan İzmir Pide ve Gevrekçiler Odası Başkanı Şükrü Erişen, yüksek maliyetler nedeniyle zam yapmaya mecbur kaldıklarını belirtti. Erişen, "Yeni tarife ya bu haftadan ya da 1 Ocak'tan itibaren uygulanacak. Bununla ilgili karar kısa sürede belli olacak. Gevrek ve boyozun fiyatını istemeye istemeye 3 liraya çıkardık. Zamlara yetişemiyoruz. Sabah kalktığımızda yeni zam görüyoruz. Girdi maliyetleri çok yükseldi" diye konuştu.

İzmir'de gevrek 2,5 lira olduktan sonra satışları düşen bir esnaf, "Yarım gevrek" satışı başlatmıştı.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar